НовиниЧеркасиУ Черкасах відкрили перший в Україні благодійний пам'ятник -...

У Черкасах відкрили перший в Україні благодійний пам’ятник – на допомогу котикам (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

«Щедрий кіт». У сквері Юність у Черкасах відкрили бронзову скульптуру кота. Скриня, на якій стоїть тваринка, призначена для збору грошей на догляд за безпритульними котами. Повіомляє власкор ВІККА.

Автор скульптури – черкаський митець Владислав Димйон.

ВЛАДИСЛАВ ДИМЙОН / АВТОР СКУЛЬПТУРИ

Хотілося передати так, що він просив: «ну дай копієчку». Я б хотів, щоб він припав до душі і ви мали бажання допомогти нашим маленьким пухнастим чудикам.

Над створенням скульптури працювала ціла команда, яка подбала про те, щоб сейф був надійно захищений від взламування. Оплатили створення скульптури за рахунок гранту від міської громади і внесків спонсорів-благодійників.

ЯНА ТЯБУТ / КЕРІВНИЦЯ ФОНДУ «ДОБРОКІТ»

Коли вибудете прогулюватися сквером увечері, ви зможете побачити, що його очі сяють. Як у справжнісінького кота. Знаєте, коли направляєш світло і бачиш відблиск очей. Так він буде приваблювати людей.

Реалізовує проект благодійний фонд «ДоброКіт». Волонтери прийняли близько сотні тварин із прифронтових містечок і зони бойових дій. Олексій Чиженко – ветеринар, який у цьому допомагає.

ОЛЕКСІЙ ЧИЖЕНКО / ЗООВОЛОНТЕР 

Ті котики, які у нас в клініці, у нас вдома після нуля переїжджають, вони щасливі. І хлопці, коли вони передають у касках, броніках тих котиків, вони віддають частину себе. І ми їм пересилаємо фотографії, вони радіють і питають «Як та кішечка, як та?»

Дбають волонтери і про черкаських безпритульних пухнастиків. Пані Валерія каже, прилаштували за роки існування організації понад тисячу котів. До процесу ставляться відповідально.

ВАЛЕРІЯ / ЗООВОЛОНТЕРКА

Ми підписуємо договір про всиновлення, про відповідальне ставлення. Родина має розуміти, що це такі самі члени сім’ї і мають бути доглянуті. І повинні радувати лююдей.

Організатори зазначають: ідея створити благодійний пам’ятник існувала вже багато років. Віднині в Черкасах стоїть перша в Україні скульптура подібного формату.

щедрий кіт

ЯНА ТЯБУТ / КЕРІВНИЦЯ ФОНДУ «ДОБРОКІТ»

Це буде нагадування щоденне, коли тут гуляють люди, дітки, про те, що є маленькі пухнасті, які потребують нашої допомоги. Що у нас гуманне суспільство. Що у них є певні потреби і ми можемо їм допомогти.

АНАСТАСІЯ ЧУБІНА / ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЧЕРКАС

Ця ідея – про добро. В нашому світі зараз його так мало. Приємно, що наше місто стало нехай на краплиночку, але добрішим.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x