НовиниЧеркащинаУ Черкасах відкрили кабінет, де допомагають людям із хронічним...

У Черкасах відкрили кабінет, де допомагають людям із хронічним болем та невиліковними хворобами (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах з’явився кабінет паліативної допомоги та лікування хронічного болю. В області це перший подібного типу. Тут допомагають людям із хронічним болем та невиліковними хворобами. Інформує власкор ВІККА

паліативна допомога черкаси

МАКСИМ БОСЕНКО, ЛІКАР ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ 

Це пацієнти, яким встановлено уже якісь прикінцеві діагнози, які не будуть вилікувані. Це не обов’язково онко, це можуть бути пацієнти з хронічними обструктивними захворюваннями легень, серцево-судинними захворюваннями. Це можуть бути неврологічні пацієнти після інсульта. 

Навіть із невиліковною хворобою людина може жити більш повноцінно, якщо позбудеться болю. Лікування приписують відповідно до діагнозу та рівня інтенсивності страждань. Весь період прийому препаратів пацієнт — на зв’язку з фахівцем. 

МАКСИМ БОСЕНКО, ЛІКАР ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ 

Щоденне фактично у спілкуванні з пацієнтами руйнування міфів, що паліативна допомога — це перед смертю. Опіати, опіоїди — це тільки онкологічним хворим. Ні, це міфи, які засіли у головах пацієнтів, пересічних громадян так і медичних працівників. 

Працюють не лише із фізичним, але й душевним болем. При кабінеті працює психолог. Фахівчиня надає допомогу як невиліковним хворим, так і їхнім близьким. 

ГАННА ДЕМАРТИНО, ПСИХОЛОГ 

Паліативним пацієнтам дуже необхідна психологічна допомога, адже вони мають сильний біль і перебувають у постійному стресі. Крім наших пацієнтів, часто такої допомоги потребують і рідні пацієнтів. Оскільки постійно бачити страждання близької людини дуже важко. Тому комлпексна допомога потрібна як і хворому, так і його родичам. 

Кабінет діє на базі Черкаського обласного спеціалізованого медичного центру. За словами директорки, потреба у такого роду послугах в Україні зростає. В умовах війни стає більше людей із важкими травмами та психологічними проблемами. Тому при закладі сформували цілу медичну бригаду. За потреби — виїжджають до пацієнта додому. 

ІРИНА БІЛОУС, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ 

У нас в центрі утворена мобільна бригада. В її складі лікар паліативної допомоги, сімейний лікар, психолог, соціальний працівник і медична сестра. Можна виїхати додому і взяти аналізи. Ми зробимо в лабораторії нашого центру. Все фінансування забезпечує національна служба здоров’я України.

Виїзд медичної бригади безкоштовний. Щоб звернутися до кабінету паліативної допомоги, направлення не потрібне. Фахівців надають послуги як жителям Черкас, так і області.

Дивіться також:

У Черкасах в школі вчителі шиють аптечки для військових (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанам представили фотовиставку, присвячену родинам полеглих захисників (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась фотовиставка "Любов на двох". Присвячена загиблим військовим, полоненим та їхнім сім'ям. На світлинах родини полеглих захисників....

В Умані стоячи на колінах провели в останню путь бійця

Жителі Уманської громади на колінах прощались та проводжали в останній путь свого Героя - Андрія Тарнопольського. Про це пише...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x