НовиниЧеркащинаУ Черкасах відкрили благодійну фотовиставку, аби підтримати "сонячних" дітей...

У Черкасах відкрили благодійну фотовиставку, аби підтримати "сонячних" дітей (ФОТО)

-

- Advertisment -

Вони такі, як всі… Мріями, бажаннями, почуттями "сонячні" дітки не відрізняються, від звичайних. Аби довести це людям, вихідними у Черкасах відкрили благодійну фотовиставку. Її відвідувачі мають змогу пожертвувати кошти на лікування 5-річного Богданчика, з яким у травні цього року сталась трагедія, інформує vikka.ua.

Нагадаємо, 5-річний хлопчик із синдромом Дауна опинився у воді увечері 26 травня перед мостом на черкаській дамбі. Медики реанімовували дитину понад півгодини. На 35 хвилині серце малого вдалось завести. Тривалий час Богдан перебував у комі. Зараз його стан стабілізувався, проте для подальшого лікування необхідна фінансова допомога небайдужих.

До благодійної фотосесії долучились 16 "сонячних" діток. Серед них – і 5-річна Даринка. Позувала, аби продемонструвати світу свою доброту і щире серце.

"Вона посміхається всім перехожим. Може просто так підійти, обійняти, поцілувати, – розповідає про доньку черкащанка Анна. – Дарина робить все те, що і звичайні діти: любить співати, танцювати, малювати, дивитись мультфільми. Долучились до фотовиставки, аби показати це людям. Хочемо, щоб вони стали добрішими, нашим діткам цього не вистачає".

Захід влаштували під девізом "Ми такі, як всі". Ідея виставки "народилась" ще наприкінці березня, до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна.

"Кожна дитина – це цілий світ, наповнений емоціями, відчуттями, радощами, переживаннями, досягненнями, проблемами, розвитком. "Сонячні" дітки – це не виключення. Незважаючи на те, що кожного дня їм потрібно долами чимало перешкод, починаючи від проблем зі здоров’ям і закінчуючи несприйняттям суспільством, діти із синдромом Дауна такі, як всі інші. Завдяки благодійній фотовиставці ми хочемо зробити крок до якогось порозуміння, взаємодії один з одним", – каже очільниця ГО "Сонячні діти Черкащини" Оксана Заболотня.

Вже 4 роки підтримує "сонячних" дітей черкаський меценат Віктор Євпак. Увесь цей час команда ІТ-компанії, яку він очолює, оплачує діткам спеціалістів, які з ними займаються. Також влаштовували багато одноразових акцій.

"Цей проект – благодійну фотовиставку – ми розпочали до 21 березня. У торговому центрі Черкас виставляли білборди, щоб люди дивились і розуміли, що це такі діти, як і всі. Будемо й надалі показувати і знайомити черкащан із "сонячними" дітьми", – зазначає Віктор Євпак.

Фотовиставка триватиме щодня, з 10:00 до 21:00, у ТРЦ "DEPO’t".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на тренування до "Черкаських Мавп" завітали "сонячні" діти.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Заощадження в іноземній валюті задекларувала депутатка, яка є куратором Черкащини

Цінні папери чоловіка,  доходи й заощадження задекларувала народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко. Декларації за 2023 рік...

На Черкащині засудили чоловіка, який двічі обікрав свого знайомого

Жителя смт Маньківка, який скоїв ряд майнових злочинів, засудили до 5 років і 2 місяців позбавлення волі. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x