НовиниУ Черкасах в темних провулках б’ють та грабують кур’єрів

У Черкасах в темних провулках б’ють та грабують кур’єрів

-

- Advertisment -

У Черкасах під виглядом поліцейських злочинці пограбували кур’єра інтернет-магазину. Майже через місяць було скоєно напад ще на одного кур’єра. Через ці випадки власники інтернет-магазинів Черкас, що займаються продажем ігрових приставок та ліцензійних дисків, скасували доставку до дому клієнта. Про це сайту vikka.ua розповів один із постраждалих.

"Місяць тому я отримав замовлення на приставку Play Station 4. Зателефонував клієнт і замовив приставку з умовою доставки йому додому, оскільки він працює дотемна і сам не зможе під’їхати і забрати.  Я погодився. Домовилися на вечір", – розповідає кур’єр Юрій. Будинок клієнта розташований поблизу залізничного вокзалу, недалеко від мосту. Юрій не зміг знайти точну адресу на карті. А через відсутність освітлення на вулиці була темрява.   

yayii.com

"Я передзвонив клієнту і попросив зустріти мене. Він відмовився, мовляв, біля під'їзду мене вже чекає його син. Він пояснив, що це зовсім поряд – потрібно лише зайти в сусідній двір. Я рушив туди, але не минуло й хвилини, як до мене підійшов чоловік у темній куртці, схопив за рукав, представився поліцейським та запитав, що у мене в коробці", – пригадує події трагічного для себе вечора черкащанин.

Він лише встиг помітити, що з боку до нього підійшов ще один чоловік. "Потім все було, як уві сні. Оговтався, коли вже йшов додому. Не пам’ятаю, що було до цього. Вже удома оговтався та зрозумів, що у мене розбита щелепа та струс мозку", – розповідає Юрій.

Збитки за товар, який відібрали нападники, він оцінив приблизно у 350 доларів. Фізичну шкоду навіть не враховував.

До медиків черкащанин не звертався, вирішив кілька днів відлежатися вдома. У поліцію звернувся наступного дня.

"Вони записали мої свідчення та сказали, що дуже погано, що я не запам’ятав обличчя. Та все ж таки деяку деталь я повідомив. Не на 100% впевнений, але розгледів, що в одного з них дуже широкий ніс, можливо, зламаний", – розповів потерпілий.

З тих пір ніяких відомостей від поліції він не отримував. Натомість дізнався, що днями у Черкасах біля Драмтеатру пограбували ще одного кур’єра. Наразі він перебуває у тяжкому стані і з пресою спілкуватися не може. "На нього напали близько шостої години вечора. Проломили трубою чи якимось іншим предметом голову. Наразі він в реанімації. "Швидку" викликали перехожі", – каже черкащанин.

Він вважає дуже дивним збігом обставин те, що останній потерпілий кур’єр мав доставити замовникам ліцензійний диск із грою для приставки Play Station. Вартість такого уроздріб приблизно 55 доларів.

"Вони крали або для себе, або щоб перепродати", – висловив припущення Юрій. Він підкреслив, що наразі власники інтернет-магазинів, що займаються продажем комп’ютерних ігор та приставок відмінили доставку додому в Черкасах.

Для того, щоб не стати жертвами насилля, треба користуватися трьома базовими принципами, якими з сайтом vikka.ua поділився тренер спортивного клубу "Grizzly" В’ячеслав Василенко.

"Краще не створювати ситуації, коли ти опиняєшся один у темному провулку. Треба такі місця обходити. Це перше. По-друге, треба тренуватися, займатися змішаними єдиноборствами, відпрацьовувати методи захисту. Якщо походити з півроку до зали, відпрацювати прийоми з тисячу разів, то навички засвояться добре", – порадив спортсмен.

Тим, хто битися не звик та не вміє, тренер радить під час нападу пам’ятати про такі прості прийоми самозахисту, як удар в пах, кадик та тичок пальцями в очі. "Після цього треба швидко тікати, кликати на допомогу", – пояснив алгоритм дій В’ячеслав Василенко.

У той же час спортсмен підкреслює, що коли нападник не один, ефективно постояти за себе потенційній жертві навряд чи вдасться. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин ошукував жінок, знайомлячись із ними у соціальних мережах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x