НовиниЧеркасиЯк у Черкасах тренують чотирилапих інспекторів (ВІДЕО)

Як у Черкасах тренують чотирилапих інспекторів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У кінологічному центрі ГУНП в Черкаській області готують чотирилапих інспекторів. Журналістам ТРК “ВІККА” кінологи показали як проходять тренування.

Бригада швидко збирається і за лічені хвилини виїжджає. Проте автівку затримують калюжі з багнюкою на дорозі. Кінологи кажуть, що через стан дороги поблизу часто не можуть швидко доїхати на виклик. Та попри труднощі, вся команда мчить на серйозну роботу. Проте сьогодні завдання уявні,  адже будуть тренуватися. Першою розпочинає роботу Дакота. Для неї проклали слід, за яким чотирилапа інспекторка має знайти кінцеву точку.

Дакота уважно шукає маленькі шматочки ковбаси. Обходить велику територію. Встигає трішки збитися з шляху, але продовжує своє завдання. І за декілька хвилин знаходить свою ціль – купу ковбаси. Кінолог каже: головне його завдання допомагати Дакоті не збитися зі шляху.


“На місці злочину експерт оглядає місце і каже: ось, наприклад, слід злочинця і потрібно з собакою пропрацювати цей маршрут кудой він ішов”, – розповідає старший інспектор-кінолог Андрій Давиденко

Наступною тренується Фріда. Також йде по сліду ароматної ковбаси і безперешкодно дістається цілі. Інспекторка, за якою закріплена читирилапа помічниця, розповідає, що були ситуації, коли Фріда допомогла знайти зниклих.

“Спершу ми знайшли хлопчика 15 років. Написав прощальну записку батькам і втік з дому. Ми прибули на виклик, дали собаці занюхати річ зниклої особи і собака знайшла цього хлопчика. Далі знайшли дівчинку. Дівчинка також зникла з дому втекла з патронатної сім’ї”, – зазначає молодша інспекторка-кінологиня Аліна Кобзар.


Так само тренують й чотирилапих помічників Алісу та Байру. Всього у центрі 22 службові собаки. Кожна закріплена за окремим інспектором.

Андрій Давиденко додає “Є службові собаки з пошуку вибухових речовин. Їх застосовують доволі часто наразі на замінуваннях, якщо приходять повідомлення по Черкасах, по пошуку наркотичних речовин. Їх доцільність залучення це на блокпостах. І по пошуку трупних запахів”.

Найбільше викликів для чотирилапих з розшуків і замінувань. Кожного дня виїжджають на завдання, шукають і перевіряють. Постійно й тренуються, щоб бути напоготові до будь-яких реальних завдань і подій.

;

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У центрі Черкас водій маршрутки зухвало порушив ПДР (ВІДЕО)

Патрульні притягнули до відповідальності водія громадського транспорту за порушення ПДР. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Нещодавно в...

“Можливі підтоплення у верхів’ї Кременчуцького водосховища” – Ігор Табурець

Найближчі кілька днів, унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ і рясних дощів, можливі підтоплення заплав і понижених прирічкових...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x