додому Новини Черкащина У Черкасах суд виправдав дружину поліцейського, яку обвинувачували у вбивстві дитини

У Черкасах суд виправдав дружину поліцейського, яку обвинувачували у вбивстві дитини

0

В Черкасах з другої спроби виправдано дружину поліцейського, обвинувачену у вбивстві власної дитини. Відповідний вирок ухвалив Придніпровський суд, пише "Кропива".

Нагадаємо, що на початку березня 2015 року місто сколихнула шокуюча новина – у власній домівці було задушено 7-річного хлопчика, сина правоохоронця. За інформацією матері, до квартири увірвалося двоє невідомих в масках, з метою пограбування, вони нібито і скоїли вбивство та викрали значні кошти.

Однак в ході проведення слідчих дій, було встановлено відсутність перебування в квартирі сторонніх осіб під час вчинення вбивства, не підтвердилася інформація і про викрадення грошей та інших матеріальних цінностей. А проведені негласні слідчі дії з прослуховування помешкання підтвердили, що жінка вчинила вбивство з необережності, про це вона зізналася чоловіку. У вересні 2016 року Придніпровський суд визнав жінку винною у вбивстві сина з необережності та присудив 3 роки позбавлення волі умовно. Згодом Апеляційний суд скасував вирок та спрямував справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Під час повторного судового розгляду, прокуратура наполягала на винуватості обвинуваченої у вчиненні умисного вбивства власної дитини. Згідно обвинувального акту, обвинувачена вчинила вбивство на ґрунті неприязних відносин до свого малолітнього сина через погану поведінку останнього. Обвинувачена нанесла удар невстановленим предметом в область тім'яної ділянки голови, після чого почала душити за шию поки дитина перестала подавати ознаки життя. Згідно з висновком експерта, смерть настала внаслідок механічної асфіксії.

Обвинувачена не визнала вини та показала, що на квартиру скоїли напад двоє невідомих в масках. Один з них вдарив дитину по голові, а інший затягнув її у ванну і вимагав віддати наявні в квартирі гроші. Також до неї застосовувалася фізична сила і після удару по голові, отямилася вже в лікарні. За її інформацією із квартири зникло 40 тис. дол. та 200 тис. грн.

Прокуратура наполягала, що висновки низки експертиз спростовують достовірність показів обвинуваченої.

Зокрема слідів впливу сторонніх предметів, які б залишилися при спробі відчинення замків, не було виявлено. Обвинувачена приховала від органів слідства ноутбук, який згодом було вилучено і встановлено, що за допомогою пошукових ресурсів вона шукала інформацію про медичний препарат. Цікавилася інформацією "що буде, якщо дитина випила 10 таблеток енаприлу", "передозування енаприлом для дітей".

Також під час обшуку в квартирі родича обвинуваченої, у квітні 2015 року, були виявлені грошові кошти — 37900 дол. та 149 тис. грн. та три аркуші паперу з рукописним текстом, який належить обвинуваченій. 

Більшість доказів суд визнав недопустимими, в тому числі матеріали негласних слідчих дій, дані висновків експерта-поліграфолога. Суд визнав обвинувачену невинуватою та виправдав у зв’язку з недоведеністю вчинення нею злочину.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд постановив відібрати дітей у неблагополучного подружжя на Черкащині.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version