додому Новини Черкащина У Черкасах створять муніципальний спортивний клуб

У Черкасах створять муніципальний спортивний клуб

0

Після того як футбольний клуб "Черкаський Дніпро" повідомив про переїзд до Білозір’я та втратив місце у другій лізі чемпіонату України з футболу, "Черкаський спорт" звернувся за коментарем, щодо цієї ситуації до заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара.

До діалогу із Юрієм Андрійовичем Ботнаром спонукав той факт, що він, як заступник міського голови Черкас, відповідає за спортивну галузь міста. До того ж, на столі виконавчого комітету лежать пропозиції по створенню муніципального футбольного клубу, який немає ніякого відношення до нині діючого ФК "Черкаський Дніпро".

"Зараз є актуальним питання створення муніципального спортивного клубу. Річ у тім, що під одним клубом ми можемо об’єднати і футбольну, і волейбольну і інші команди міста із ігрових видів спорту. Зрозуміло, що, наприклад, футбольна команда почне участь у змаганнях на аматорському рівні, але переконаний, що згодом здобуде право грати на професійному рівні. Але загалом і клуб і його команди розвиватимуться так, як того захоче громада міста", – розповідає Юрій Ботнар.

За його словами, наступного тижня відбудеться розширена нарада з приводу цього питання. Також зберуть інформацію з Херсона, Франківська, Хмельницького та інших міст, де вже створено муніципальні клуби. Новий клуб, насамперед, має виконувати функцію соціального ліфта для вихованців місцевих спортивних шкіл.

Ймовірно, команди виступатимуть під улюбленою назвою – "Дніпро" (Черкаси).

Якщо депутати найближчої сесії не підтримають ідею створення муніципального спортивного клубу і, відповідно, футбольної команди, на сесію прийдуть вболівальники, щоб переконати, що такий клуб місту, з метою популяризації спорту та здорового способу життя, потрібен. Кошторис його утримання не буде захмарним, переконує Ботнар.

У випадку, якщо керівництво футбольного клубу "Черкаський Дніпро" змінить свої плани і матчі Другої ліги проводитиме у Черкасах, то діятимуть дві футбольні команди – "Дніпро" (Черкаси) і "Черкаський Дніпро". "Проте одна з них належатиме всім містянам і кожен з них буде її власником", – каже заступник міського голови.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за хуліганство фанів під час футбольного матчу в Черкасах відкрили кримінальне провадження.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version