додому Новини Черкащина У Черкасах стартує голосування за проекти громадського бюджету

У Черкасах стартує голосування за проекти громадського бюджету

0

Із 1 до 14 листопада в Черкасах проходитиме голосування за проекти громадського бюджету. Цього року жителі обиратимуть серед 87 запропонованих ініціатив. Свої голоси, як і раніше, зможуть віддати одночасно за чотири ідеї містян. Підтримати їх можна як у режимі он-лайн, так і офлайн – у спеціальних пунктах. Про це йдеться на сайті міськради.

Електронне голосування відбуватиметься за посиланням. Тут же можна ознайомитися з усіма конкурсантами (зокрема, із суттю ініціативи, її автором та необхідним для втілення бюджетом).

Паперове голосування триватиме в семи місцях – будівлі Черкаської міської ради та в бібліотеках.

1) вул. Б. Вишневецького, 36, 1 поверх, 100 кімната;
2) Центральна бібліотека імені Лесі Українки (вул. Хрещатик, 200);
3) бібліотека-філія №2 для дорослих (вул. Чорновола, 142/а);
4) бібліотека-філія №7 для дорослих 9 (вул. Пацаєва, 20);
5) Центральна міська бібліотека для дітей (вул. Шевченка, 390); 
6) бібліотека-філія №2 для дітей (вул. Сумгаїтська, 24/1);
7) бібліотека-філія №8 для дорослих (вул. 30-річчя Перемоги, 22).

Зауважимо, що на час голосування Черкаська міська рада буде відкрита для відвідувачів навіть у вихідні із 8.00 до 19.00. Натомість бібліотеки працюватимуть за своїм звичним графіком. При цьому в дитячих бібліотеках вихідний у суботу, у бібліотеках для дорослих – у понеділок.

Як зауважує начальник відділу підтримки громадянського суспільства Олексій Дубовий, цього року, зважаючи на численні нарікання, в переліку відсутні проекти, пов’язані з дитячими садочками. Натомість всі директори шкіл, які подалися на громадських бюджет, письмово запевнили: у разі перемоги та реалізації їхнього проекту – об’єкти будуть загальнодоступними.

Водночас, цього року для зручності розробили мобільний додаток "Народна рада". Завантажити його можна через App store чи Google play. Водночас, qr-код із посиланням на цей додаток розміщений на всіх плакатах про старт голосування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, цього року черкасці голосуватимуть за 87 проектів "Громадського бюджету".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version