додому Новини Черкащина У Черкасах стартував масштабний фестиваль «AGROSHOW Ukraine» (Фото)

У Черкасах стартував масштабний фестиваль «AGROSHOW Ukraine» (Фото)

0

У середу, 16 червня, на території Черкаського аеропорту стартувала масштабна виставка-фестиваль – AGROSHOW Ukraine. Захід проводиться уже вчетверте, але вперше в новому форматі. Цього року вся Україна відзначає на Черкащині Всеукраїнський день фермера.

Про це з місця події інформує кореспондент vikka.ua.

Новітні трактори, комбайни, сучасне обладнання та технології представлені на виставковій площі. За словами організаторки Валерії Ващенко, до фестивалю долучились більше 180 компаній з України та за кордону.

«Всеукраїнський день фермера – це офіційне свято, яке відзначатимуть в Україні щороку 19 червня. Ми вирішили започаткувати нову традицію – святкувати День фермера на Черкащині. Тому запросили артистів, зробили яскраву шоу-програму. Хочемо, щоб аграрії після такої важкої посівної відпочили у нас на заході», – каже Валерія.

На відкритті фестивалю кілька приємних слів фермерам сказав і очільник Черкаської області Олександр Скічко:

«Для Черкащини надзвичайно важливий сільськогосподарський напрямок, тому що там де є фермер, є робота. Ми за те, щоб фермерське господарство розвивалось. І ми готові в цьому максимально допомагати. Ще 10-15 років тому у всіх було бачення, що фермер – це людина у тракторі, в полі, з лопатою. На сьогодні ці стереотипи змінились. Фермер – це успішний бізнесмен, який використовує новітні технології. Вони і представлені на фестивалі».

Під час урочистої частини аграріїв Черкащини, керівників підприємств нагородили грамотами облдержадміністрації та Міністерства аграрної політики і продовольства. До слова, на захід завітав і сам міністр, який є уродженцем Черкащини.

«Я сьогодні їхав на батьківщину і радів від того, що йде дощ. Від того, що Господь милостивий і опади йдуть. Я знаю одне – в основі нашої державності – це український фермер. Покладаю великі надії на те, що спільними зусиллями в межах відродженого міністерства, державної підтримки, земельної реформи ми реалізуємо всі поставлені цілі», – сказав Роман Лещенко.

Крім офіційної частини на відвідувачів ще протягом двох наступних днів чекає насичена програма: шоу сільськогосподарської техніки, перегони тракторів, фудкорт і ярмарка крафтової продукції, а також виступ хедлайнера – NKНасті Каменських та інших гуртів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині готуються до масштабного фестивалю нескореної Nації.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version