НовиниЧеркащинаУ Черкасах стартував донорський марафон

У Черкасах стартував донорський марафон

-

- Advertisment -

Двотижневий донорський марафон «Донорство – це захист» розпочався 28 липня у Черкаському обласному центрі служби крові Biopharma Plasma Cherkasy. Ініціатором благодійної акції виступила Черкаська обласна державна адміністрація.

«Захисти своєю кров’ю» – таке гасло ми обрали для цього марафону. Співробітники багатьох структур у нашій області є донорами, і ми вирішили, що якщо протягом двох тижнів вони масово, організовано, колективами прийдуть здавати компоненти крові – це буде гарною популяризацією донорства в області. Спочатку акція задумувались для представників структур, які дбають про захист громадян – поліції, рятувальників, прикордонників, військових. Але врешті зголосилися й інші колективи, що вкотре підтверджує: бути донором, захищати інших своєю кров’ю, може кожен, хто має бажання та не має протипоказань, – говорить заступник голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

У Biopharma Plasma Черкаси для учасників марафону визначили окремий час: із 14 до 16 години. Кажуть, що донорам раді завжди і подібним марафонам тільки сприяють.

«Представники різних компаній та структур є донорами. Однак приходять вони, здебільшого поодинці. А так зване корпоративне донорство, коли люди приходять цілими колективами – це гарний спосіб згуртуватися, створити невелику донорську спільноту та популяризувати донорство серед інших. Саме тому ми завжди раді колективам, передбачаємо для них окремий час», – зазначає директор Biopharma Plasma Черкаси Олександр Безуглий. –

Більше того – нинішній марафон є благодійним, донори здають компоненти крові безоплатно, що свідчить про те, що донорство – це насамперед милосердя, донорство – це захист тих, хто цього потребує.

Першими в марафоні взяли участь представники Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота. Вони передають естафету представникам Державної служби надзвичайних ситуацій.

Сайт vikka.ua повідомляв, не дихала майже півгодини: на Черкащині медики повернули до життя жінку, що потонула.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Вандали в Черкасах пошкодили лавку на бульварі Шевченка

Сьогодні, 26 квітня, комунальники повідомили про пошкоджену лавку на бульварі Шевченка в Черкасах. Про це йдеться на фейсбук-сторінці КП...

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x