НовиниУ Черкасах стартувало ралі на серійних автомобілях (ФОТО)

У Черкасах стартувало ралі на серійних автомобілях (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах стартував ІІ Етап Трофею Автомобільної Федерації України з ралі на серійних автомобілях. 38 екіпажів з різних регіонів країни з’їхалися до Черкас, щоб поборотися за звання найкращого та отримати бали до загального заліку.

Реєстрація учасників та офіційне відкриття відбулося на Смілянській, 131. Тут по черзі представляли вболівальникам учасників та знайомилися з їхніми автівками, пише "ІнфоМІСТ".

Подібних змагань у Черкасах не було 6 років, говорить керівник АК "Черкаси" Андрій Яроменко.

– Хочу привітати усіх жителів Черкас, усіх любителів автомобільного спорту з тим, що в місто повернулося ралі. Я дуже радий, що така кількість спортсменів з’їхалася саме до нас. Сьогодні тут зібралося 38 екіпажів із різних куточків Україна. Присутні спортсмени і з Харкова, Дніпра, Києва, Полтави, Павлограда. Серед них 6 екіпажів з Черкас.

За словами організаторів, приймати такий захід у місті – дуже престижно. Черкаси – серед 7 областей, у яких відбудуться етапи Трофею.

– Ви подивіться на рівень учасників. Не кожного дня жителі міста можуть спостерігати екіпажі такого рівня підготовки і швидкість, яку вони покажуть на трасі. Це дуже круті змагання. Я бажаю усім спортсменам вдалих стартів і фінішів, а глядачам класних емоцій, – сказав Яроменко.

Ця дисципліна відрізняється від слалому, за яким черкащани мали нагоду спостерігати минулої осені у центрі міста. На ралі учасники не катаються на одному маленькому майданчику. На них чекає проходження ділянки з асфальтовим покриттям завдовжки 4,7 кілометра, з двома ознайомленнями та трьома проїздами. Спецділянка довжиною 4,2 кілометра – з проїздом в обох напрямках по два рази. Третя спецділянка "Ньютон" довжиною 0,5 кілометрів – з проїздом три рази.

Переможця визначають не за одиничним найшвидшим проходженням траси, як на слаломі. Тут додається результат усіх проходжень, враховуються штрафи за порушення.

Спортсмени приїхали в Черкаси за очками в залік Трофею Автомобільної Федерації України з ралі на серійних автомобілях, щоб поборотися протягом року за перемогу в цій серії. Після офіційної частини та брифінгу учасники двічі пройшли трасу для ознайомлення.

За балами, вдосконаленням навичок та незабутніми емоціями в Черкаси приїхав Володимир Запорожець з Києва. Попри те, що має повнопривідну, турбовану автівку, каже, що на перемогу не розраховує.

– Я досить довго займають автоспортом. Починав з картингу, виступав на аматорських гонках. Років 5 тому придбав цей автомобіль і думав, що просто буду їздити по місту, на роботу. Потім зрозумів, що це машина з великим потенціалом. Власне тому й почав виступати на змаганнях. Це адреналін, це такі відчуття… дуже складно порівняти з чимось, – говорить спортсмен.

Стверджує, що конкуренти сильні, з більш підготовленими автівками, на перемогу не очікує. Каже, досягненням буде прийти в першій десятці.

– Я не встиг машину за тиждень допрацювати для змагань. Тому приїхав сюди, щоб поліпшити свої навички, зрозуміти, що треба зробити в автівці, щоб вона їхала ще швидше, – каже Володимир.

Взяти участь у змаганні приїхав і найшвидший екіпаж першого етапу з Дніпра. Володимир Гаркавий говорить, що є новачком у цьому виді спорту.

– На першому етапі наш екіпаж був найкращим. На другий етап ми приїхали, щоб отримати бали та в кінці сезону подивитися, наскільки ми прогресуємо у порівнянні з минулим роком, – говорить спортсмен. – Цей спорт дозволяє покращувати свої навички, досягати нових цілей, адже цьому сприяють професійні опоненти.

Ці аматорські змагання є для нього хорошою тренувальною базою для того, щоб взяти участь у чемпіонаті України. Прогнозувати результати свого виступу не береться каже: "У цій формулі багато змінних".

Запорукою ефективного проходження траси називає тренування, контроль над емоціями та бойовий настрій.

Згодом на вболівальників чекало захоплююче видовище: шалена швидкість, рев моторів та пил з-під коліс на крутих поворотах.

Серед учасників змагань – і жіночі екіпажі. Вперше участь у ралі бере і черкащанка Альона Сорока. Після першого заїзду дівчина жартує: "Налаштована доїхати цілою до фінішу".

Каже, що зі слаломними змаганнями ралі не можна порівняти.

– Складна траса, дуже багато різких поворотів. Мала дуже мало часу на підготовку. Ми недавно закінчили робити авто, тому я лише один раз проїхалась перед змаганнями і все, – говорить дівчина. – Перше коло ми напевно проїдемо повільніше, а вжде друге – швидше. Сподіваюсь, завтрашня фігура мене врятує.

А для майстра спорту, черкаського чемпіона України з ралі минулого року Павла Копильця участь у змаганнях є підготовкою до професійних змагань. Вже наступних вихідних він поїде в Німеччину на чемпіонат по кільцевих гонках.

– Позавчора вперше завели машину і виїхали. Майже не готувалися. Наш пріоритет – це професійне ралі. Але через кризу в Україні і кризу в професійному ралі дуже багато швидких пілотів виступають і на любительському ралі з потужними моторами. Ми теж тут, щоб розігрітись перед серйознішими змаганнями, – каже спортсмен.

Каже, що за результатами першого проїзду він не потрапляє в лідери.

– Перший заїзд показує, що я не можу потрапити нікуди. По-перше, слизько, по-друге, треба отримати потрібну концентрацію. У цьому випадку складно боротися, бо я на "Сіаті", а поруч – 15 машин повного приводу, це траса для них.

Як повідомляв сайт vikka.ua, для змагань на саморобних візочках у Черкасах перекриють вулиці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рецепти великодніх пасок від відомих черкащан і фуд-блогерів (ФОТО)

З 16 століття Українці випікають паски на Великдень. Журналісти сайту vikka.ua поспілкувались з черкаськими блогерками, які поділились з нами...

Що задекларували черкаські депутати від фракції «Голос»: TESLA, заощадження, доходи від бізнесу

TESLA  MODEL Y, активи за кордоном, заощаджень, доходи від підприємницької діяльності задекларували депутати Черкаської міської ради від фракції “Голос”....

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x