НовиниЧеркащинаУ Черкасах стартувала міжнародна конференція для аграріїв (ФОТО)

У Черкасах стартувала міжнародна конференція для аграріїв (ФОТО)

-

- Advertisment -

Близько 250 аграріїв з різних областей України та з-за кордону з’їхались 21 березня до Черкас на IV Міжнародну конференцію "Технології та інновації: від землі – до готового продукту", головний організаційний партнер якого – компанія "МАЇС". Захід став майданчиком для обміну ідеями фахівців земельної справи. Цьогорічна конференція охопила усі ланки садівничого бізнесу: від створення саду – до продажів, маркетингу та виходу на експорт. Учасники зустрічі обговорили актуальні теми, інновації, а також дізнались про нові бізнес-рішення від експертів галузі. Організаторами заходу виступають засновники інформаційно-видавничого проекту "Технології та Інновації", інформує кореспондент vikka.ua.

Відкриття заходу відбулось у приміщенні черкаського ЦДЮТ, на вулиці Смілянській. Протягом першого конференц-дня із промовами виступали провідні українські та європейські експерти з технологій інтенсивного садівництва і переробки.

Про ситуацію в аграрній галузі в Україні, й на Черкащині зокрема, ще на початку конференції розповів присутнім начальник відділу розвитку садівництва та виноградарства Управління рослинництва, садівництва та виноградарства Департаменту аграрної політики та сільського господарства Мінагрополітики України Віктор Костенко.

"У країні – позитивна тенденція щодо внутрішнього і зовнішнього ринку збуту. З 2016 до 2018 ми практично втричі збільшили експорт яблук. 80% малини, ожини пішло в Європу. Понад 70% експорту лохини надходить до Польщі, Литви, Великобританії. На Черкащині цей напрямок перспективний, на сьогодні плодоносна площа садів у регіоні – 5 га (2,8% площі України). Валовий збір – 62 тисячі тонн, врожайність – 113 центнерів з гектару. Це досить непоганий результат, – розповів фахівець. – Сума державної підтримки аграрної галузі на Черкащині у 2018 році склала 300 млн. гривень. За рахунок інших програм, додали ще 100 мільйонів. Минулого року було використано 394 млн. цих коштів. На 2019 рік обсяг бюджетних фінансувань складає 400 млн гривень".

Паралельно з обговореннями 21 березня діяла виставка обладнання, технологій і матеріалів та продукції для садівничої та переробної галузей. Учасники презентували напої на основі фруктів та ягід, яблука, горіхи, добрива для рослин, обладнання для зберігання овочів і фруктів, техніку для  поливу садів, системи зрошення багаторічних насаджень тощо.

Один із учасників представив на виставці так званий "позитив" – фрукти та овочі оригінальної форми.

"У новій цікавій формі ми почали працювати 2 роки тому, – розповідає власник "Ательє Cubo Blanco" Валерій Подольський. – Тепер ми робимо продукти більш гарними. Наприклад, всім відомі квадратні кавуни, які ще в 70-х роках робили японці. Ми теж спробували виготовляти щось незвичайне. Три роки тому я був в Іспанії, дивився роботи Сальвадора Далі. Вони були настільки гарними, що я теж захотів зробити щось таке, від чого людина раділа б. Спробували вирощувати фрукти. Зараз у нас ростуть яблука-серця, огірки, які в розрізі будуть у формі зірочки чи серця. До нового року плануємо виростити Діда Мороза. Форми виготовляються із полікарбонатного матеріалу, і найголовніше – в Україні. Ми робимо цю продукцію, аби люди отримували позитив, тому що побутові речі часто набридають".

Наступного дня для учасників конференції заплановано бізнес-тур на підприємства ТОВ "Агропромислова компанія "Маїс".

"Будемо показувати обрізку дерев яблуневого саду, доведення яблук до приведення продажних кондицій, готування, виготовлення соку, демонструватимемо моменти від вирощування до надходження на полицю магазину. Також поїдемо у наш горіховий сад, де буде показано зимове щеплення, майстер-клас по обрізанню. Нам є що запропонувати нашим потенційним покупцям і гостям Черкащини", – каже представник компанії Василь Заточний.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Тальнівщині відкрили потужний завод з переробки зерна.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x