додому Новини Черкаси У Черкасах ще одна церква перейшла в ПЦУ (ВІДЕО)

У Черкасах ще одна церква перейшла в ПЦУ (ВІДЕО)

0

У Дахнівці відбулися збори церковної громади. Обговорили перехід церкви Парафії святителя Софронія іркутського до Православної церкви України. На збори прийшли близько двохсот людей. Представники московської церкви від голосувань категорично відмовились. Інформує власкор ВІККА.

ІРИНА/ ЧЕРКАЩАНКА
Ми приїжджали сюди до того як це все вияснилося, що вони там пм і ми після цього сюди не приходимо, тому що а як? Прийти щоб що? Щоб спонсорувати людей які в принципі нам тут приходять і розказують як треба жить? Я проти.

Ірина виступає за перехід церкви. Натовп розділився на дві частини: одні – проти, інші – за. Виступали на зборах як місцеві жителі, так і священнослужителі.

YouTube video player

АНАТОЛІЙ ЧЕРТОПОЛОХ/ НАСТОЯТЕЛЬ ХРАМУ
Мої два сини воюють і ви мені зараз будете розказувать, що я московський «священнік»? Я не можу залишить тому що церква це не тільки кірпічі, а церква це – мати, яка мене родила. Це українська православна церква.

Священик відзначає: серед натовпу багато людей, які не вважаються прихожанами дахнівської церкви.

СВЯЩЕНОСЛУЖИТЕЛЬ
Є територіальна громада і є громада релігійна. Це дві різні громади. В територіальній громаді можуть бути атеїсти, бабтісти, всі ті, хто можуть вести своє життя як хочуть. Релігійна громада вона живе по статуту тієї громади і тієї церкви, до якої належить.

Збори завершилися через повітряну тривогу. Наступного ж дня провели парафіяльні збори. Учасники пройшли реєстрацію. Рішення про перехід до ПЦУ ухвалили одноголосно. Змінено назву та юридичну адресу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version