додому Новини Черкащина У Черкасах СБУ викрила антиукраїнського агітатора

У Черкасах СБУ викрила антиукраїнського агітатора

0

Служба безпеки України викрила агітатора, який займався розповсюдженням інформації, спрямованої на розпалювання релігійної, міжнаціональної ворожнечі і підтримку сепаратизму.

Про це повідомляє речниця обласного управління СБУ Катерина Дрога.

За попередніми даними слідства, мешканець Черкас, який раніше за свою творчу діяльність став членом Спілки письменників Росії, на замовлення кураторів з РФ готував провокативні матеріали. У них автор публічно засуджував існування однієї з українських конфесій. Також фігурант активно підтримував діяльність ватажків незаконних збройних формувань так званої "Л/ДНР". Підготовлені матеріали він розповсюджував на пропагандистських інтернет-ресурсах РФ.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і флеш-накопичувачі із доказами протиправної діяльності. За висновками експертиз вилучені матеріали містять ознаки розпалювання міжконфесійної і релігійної ворожнечі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника проводилось спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині посадовець піймався на хабарі.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version