НовиниЧеркасиУ Черкасах розпочалася масштабна акція з озеленення

У Черкасах розпочалася масштабна акція з озеленення

-

- Advertisment -

На вулицях Черкас розпочали весняну екологічну акцію, під час якої планують висадити близько 700 молодих дерев. Сьогодні, 9 квітня, нові саджанці з’являться на ділянці вулиці Святотроїцької між Хрещатиком та бульваром Шевченка.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

Напередодні на вказаній ділянці викопали лунки потрібної глибини та із допомогою маніпулятора розмістили в них частину дерев. Акція триватиме протягом 9-10 квітня. Усе – в межах всесвітньої ініціативи «Greening of the Planet».

Уздовж алеї по вулиці Святотроїцька з’явиться близько 20 нових дерев. Серед них клени Royal Red, яким нині від 7 до 10 років, у центрі композиції – платан віком близько 12 років.

Як пояснив начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Володимир Гусаченко, за кожним зеленим насадженням передбачений постійний догляд та полив.

Окрім цього молоді дерева вже з’явилися на Алеї Путейка, вулицях 30-річчя Перемоги, Академіка Корольова та Сумгаїтській. У цій частині Черкас також висадили платан, а ще – клени й катальпи.

Усього в Черкасах у межах цієї акції запланували висадити близько 700 нових дерев – клени п’яти сортів, липи, катальпи, глід рожево-квітковий, платани, ялини й сосни. Озеленюватимуть щонайменше 10 локацій.

Нагадаємо, цього дня в 100 країнах світу запланували висадити мільйон дерев.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині школярі висадили молодий ліс.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Валентина
Валентина
3 років тому

Це добре, але хто буде поливали своєчасно тітлеркіцятв та ними опікуватися???? Пушкін ? На Митниці у сквері за ГрандМаркетом Тренкін садив деревцята і що ?? Він же на них і плюнув. Погоріли, висохли, люди самі спасали як могли, подивіться на ті дерева самі, яке щасозло, інші хворіють і таке те ж буде по усим Черкасам ?????

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x