НовиниЧеркасиУ Черкасах розмалювали 12 люків: хто це зробив? (ВІДЕО)

У Черкасах розмалювали 12 люків: хто це зробив? (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Гоблін, ведмедик на кульках, кіт та дивовижні звірі – такі герої тепер поселилися на люках міста. Знімальна група ТРК “ВІККА” дізнавалася хто це зробив.

Прикрасити накриття отворів вигадав колектив “Черкасиводоканалу”. Ідею підтримали викладачі та студенти ЧДТУ. Бо ж для художників-початківців — це практика.

“У нас на кафедрі дизайну є така дисципліна стріт арт — вуличне мистецтво, і одна справа теоретичні заняття, а інша – практика”, – каже старший викладач кафедри дизайну ЧДТУ Іван Суржиков.

“У прекрасному місті — і люки прекрасні” — так назвали мистецьку акцію. Розмальовують люки на вулиці Хрещатик. Кошти на матеріали виділили спонсори. Таким чином планують зробити місто красивішим та яскравішим.

“Зимою ми почали відбирати ескізи. Війна, дуже важко, такий стан у людей і ми захотіли трошечки позитиву”, – розповіла технік-колорист КП “Черкасиводоканал” Ларіса Чирінько.

Студенти відразу взялися до роботи. Почали креативити і створювати ескізи.

“Ми взяли близько 10 студентів і від кожного потребувалося десь 10 ескізів. Хто міг більше, хто менше приносив і вже декілька наших викладачів обирали підходящий під тематику”, – розповідає студентка Анна.

Всього студенти запропонували з півсотні ідей. Деякі ескізи придумали й працівники водоканалу. У підсумку своє втілення на черкаських вулицях здобули 12 найкращих малюнків.

“Ми вибрали такі ескізи, щоб їх можна було виконати, тому що сам люк, ви самі бачите, він має таку конструкцію і ми вже підбирали локацію. Наприклад, біля РАЦСу зробили такі ескізи, щоб вони підходили до іменно РАЦСу. До школи ми зробили більш яскравіші, щоб діти побачили, їм було цікаво, що там: гобліни, леви, кульки”, – додає Лариса Чирінько.

Анастасія сьогодні малює свій ескіз. Дівчина запропонувала зобразити дивовижних звірів української художниці Марії Приймаченко.

“Хотілось щось таке цікаве, яскраве. Щоб привертало увагу, було цікаве, так і більш культурне українське. І щоб трошки для дітей та оточуючих щось донести про українське мистецтво”, – каже студентка Анастасія Манн.

Робота над кожною локацією займає декілька днів. Спочатку малюють на поверхні люку ескіз, після — розмальовують та покривають лаком. Кирило вчиться малювати з 11 років. Каже: для нього така робота не складна.

“Новий досвід, для мене як для художника , дизайнера. По-друге, мені як людині хочеться бачити в місті більше елементів творчості, більше графіті, більше якихось таких малюнків з люками, більше проявів творчості”, – розповідає він.

А студентка Анастасія зізнається: виникали й певні труднощі у процесі, бо ж кожен люк має різну поверхню.

“Дивлячись який люк. Ми малювали біля фонтана, там рельєф дуже складний. Там складно малювати кожну цю рельєфну”, – каже студентка Анастасія.

Таку акцію на “Водоканалі “ проводять вперше. Можливо продовжать і надалі. До ініціативи запрошують доєднатися містян.

 

Читайте також:

У Черкасах тривають роботи з асфальтування тротуарів. У травні комунальники привели до ладу вже півтора десятки ділянок.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x