додому Новини Черкащина У Черкасах п’яний водій пропонував патрульним хабар, щоб уникнути відповідальності

У Черкасах п’яний водій пропонував патрульним хабар, щоб уникнути відповідальності

0

Сьогодні вранці, 26 травня, черкаські патрульні зупинили водія автомобіля "Isuzu Trooper", котрий перетнув перехрестя Симиренківська – Г. Сагайдачного на заборонений сигнал світлофора. Під час спілкування з чоловіком, правоохоронці встановили, що той нетверезий.

Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції Черкаської області.

Чоловіку запропонували пройти огляд на приладі Драгер, у наркодиспансері чи відмовитися від проходження освідування. Натомість, 33-річний містянин дістав 2 000 гривень і намагався їх сунути до кишені поліцейського.

Правоохоронці неодноразово попереджали його про неприпустимість таких дій, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за подібне правопорушення, проте, незважаючи на це, він наполягав на своєму. Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала правопорушення та вилучила гроші.

Окрім того, у порушника ще виявили наркотики. Також, патрульними поліцейськими складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Водій пройшов огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці. Прилад Драгера показав — 1.92 проміле, що в десять разів перевищує допустиму норму.

Зазначимо, що відповідно до ч 1. ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на термін до чотирьох років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині СБУ викрила на хабарі чиновницю Державної міграційної служби.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version