НовиниЧеркасиУ Черкасах провели публічну консультацію про безпеку в місті

У Черкасах провели публічну консультацію про безпеку в місті

-

- Advertisment -

У Черкасах у межах розробки стратегії міста відбулася публічна консультація «Безпечне місто».

Її організували Департамент економіки та розвитку Черкаської міської ради та Всеукраїнська ініціатива «Активна громада», інформує пресслужба Черкаської міськради.

Участь у заході взяв заступник міського голови Черкас Павло Валенчук, директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, депутати міської та обласної ради, керівники комунальних підприємств міста, представники місцевої влади, IT-сфери, правоохоронці, представники ДСНС, громадські активісти.

Під час заходу учасники розбилися на групи, працюючи у яких, шукали відповіді на запитання, якими б ви хотіли бачити Черкаси у плані безпеки у 2030 році, які існують проблеми у цій сфері, і які можливі шляхи їх вирішення. Потім свої напрацювання представляли на загал.

Одним із основних елементів безпеки у місті учасники обговорення називали необхідність встановлення камер відеоспостереження. Обговорювали як місця, де їх необхідно встановити (в’їзди – виїзди з міста, громадські місця тощо), так і те, хто має бути їхнім балансоутримувачем (міська влада чи правоохоронні органи).

«Було б непогано, щоб Нацполіція надала місту карту концентрації ДТП і правопорушень. Це б дозволило більш ефективно обрати місця для розміщення камер відеоспостереження», – зазначив заступник міського голови Павло Валенчук.

Перший заступник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Хижняк зазначив, що питання безпеки в місті не обмежується лише відеокамерами.

«Потрібно вирішити питання безпеки на воді, оповіщення людей про надзвичайні ситуації, приміром, через мобільних операторів зв’язку. Також існує необхідність будівництва пожежного депо на Митниці», – зауважив Андрій Хижняк.

Серед інших пропозицій, які обговорили під час дискусії на тему «Безпечне місто»: необхідність обладнання рятувальних постів на приватних пляжах, облаштування по місту «острівців безпеки» – пультів виклику екстрених служб, необхідність створення муніципальної варти тощо.

Усі ці пропозиції будуть опрацьовані експертами і увійдуть до стратегії міста.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять відремонтувати одну з вулиць.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x