НовиниЧеркасиУ Черкасах провели операцію за допомогою віртуальної операційної «Epiqar»

У Черкасах провели операцію за допомогою віртуальної операційної «Epiqar»

-

- Advertisment -

У Черкаському обласному онкологічному диспансері провели планову лапароскопічну операцію за допомогою віртуальної операційної «Epiqar». Про це повідомляють у Черкаській обласній державній адміністрації. 

У закладі систему було застосовано вперше — консультації надавали провідні спеціалісти лікарні, які віддалено спостерігали за ходом операції і мали змогу бачити, що відбувається з органами пацієнта.

«Це була перевірка роботи віртуальної операційної «Epiqar» і вона показала, які можливості відкриваються для нас у перспективі», — прокоментував Ігор Гайдай, завідувач організаційно-методичного відділу Черкасього обласного онкологічного диспансеру.

За його словами, система дає абсолютний ефект присутності в операційній — аудіо, відеоряд, розширення 4К — усе це дозволяє до найменших деталей спостерігати за ходом операції.

«Сьогодні була планова звичайна операція, для її успішного проведення консультативних послуг моїх колег було достатньо. Але тепер ми знаємо, як правильно за допомогою «Epiqar» запрошувати консультації колег з інших профільних медичних закладів при більш складних оперативних втручаннях, наприклад, операції на печінці», – додав Ігор Гайдай.

Телемедична платформа «Epiqar» дозволяє об’єднати в єдину захищену мережу камери, встановлені в операційних кімнатах у різних медичних закладах та надати медичним працівникам у будь-якій точці світу можливість бачити всю операційну, а також отримувати пряму відеотрансляцію з роботів-маніпуляторів, які використовуються під час операцій.

Читайте також:

Прокурори Маньківщини звернулись із скаргою до апеляційного суду не погоджуючись із вироком хабарнику. Суд призначив нове покарання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x