НовиниЧеркасиУ Черкасах провели молебень за захисників України

У Черкасах провели молебень за захисників України

-

- Advertisment -
8 і 9 травня Україна вшановує дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сьогодні, в умовах широкомасштабного російського вторгнення, в Черкасах згадали полеглих тоді та помолилися за тих, хто захищає рідну державу зараз. До заходу, який із міркувань безпеки не був масовим, долучилися ветерани, представники громадських організацій, духовенства, міської та обласної влади. Повідомляє Черкаська міська рада.
facebook.com/rada.cherkasy

Усіх воїнів минулого й сучасності, які віддали життя в боротьбі із окупантами, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних комплексів.

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан просто неба відслужив літію за загиблими захисниками України та молебень за здоров’я живих.
facebook.com/rada.cherkasy

«Український народ як ніхто інший розуміє ціну миру, який ми здобули у Другій світовій війні та за який боримось сьогодні в російсько-українській війні, — підкреслив під час заходу голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець. — Ворог, які напав на нашу державу, знищує мирне населення, руйнує інфраструктуру й задумав переділити цей світ на свою користь. Проте ми всі знаємо, що шансів у окупанта немає. Наші захисники переможуть, бо ми захищаємо своє — нашу землю, наших дітей і матерів, ми відстоюємо майбутнє нашої держави».

facebook.com/rada.cherkasy

Від імені міського голови Черкас Анатолія Бондаренка усім, хто тоді боровся із нацизмом, та тим, хто зараз захищає нас від рашистів, подякував перший заступник Сергій Тищенко.

«На жаль, на нашу землю знову прийшов підступний загарбник, безжально руйнуючи українські міста і села, цинічно вбиваючи цивільне населення, окупант, який приніс в мирні родини біль та розпач, — сказав Сергій Тищенко. — У ХХ сторіччі українці із усім цивілізованим світом боролись проти нацизму, тепер же, у ХХІ столітті, нам доводиться захищати нашу державу від рашизму. Група людей чомусь вирішила, що зможе зайти в незалежну суверенну державу, силоміць забрати її територію та знищити населення. Так не буде. Сьогодні знову весь цивілізований європейський світ об’єднався навколо України, яка стала щитом для всієї демократичної Європи. Наша держава — сильна й непокірна, ніхто не відбере в нас нашу суверенність. Бо українці — це незламна нація. Низький уклін всім захисникам, які готові покласти власне життя за всіх нас. Ми обов’язково переможемо».
Сергій Тищенко підкреслив, що другої неділі травня в Україні відзначають День матері.
«Дякую вам, дорогі матері, за ваших мужніх і сміливих синів і доньок, які без вагань взяли до рук зброю і стали на захист рідної держави, — сказав він. — Бажаю, аби кожна українська мати дочекалась свої дітей додому, обняла їх і всі разом ми зустріли нашу перемогу».
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині поліція розслідує побиття пенсіонера

Поліція розпочала досудове розслідування щодо 33-річного жителя Канівщини за фактом нанесення тілесних ушкоджень пенсіонеру. Про це повідомляє пресслужба ГУНП...

У Черкасах провели обласний етап пісенного конкурсу «Червона рута» (ВІДЕО)

У Черкасах відбувся обласний відбірковий конкурс ХVIІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута». Переможці братимуть участь у фіналі наступного року. Відбір...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x