НовиниЧеркасиУ Черкасах провели арт-терапію для дітей-переселенців (ВІДЕО)

У Черкасах провели арт-терапію для дітей-переселенців (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Новорічні листівки з бажаннями та обійми з іграшковим хібукі – таку новорічну арт-терапію провели для дітей-переселенців. Захід організували Центр надання адміністративних послуг та міський центр соціальних служб. Разом з психологами діти виготовляли ялинки і писали свої бажання.

Діана з Харківщини відразу подарувала листівку мамі. Про бажання на новий рік каже: багато не потрібно, лише мішок цукерок.

Психологи розповідають: такі заняття важливі для дітей, які під час війни пережили стрес. Вони допомагають їм розслабитися та адаптуватися до нових умов.

«Щоб трішки розвантажити їхню психіку, щоб стресостійкість їхню трішки збільшити, тому що діти зараз напружені, діти зараз нервові, у дітей зараз трішки збільшена агресивність. За допомогою вирізань, ліплення, дрібної-дрібної моторики ми допомагаємо діткам трішки розвантажити свою психіку», – розповіла психологиня проекту хібукі-терапії Олена Ступніченко.

Спочатку – листівки, потім так звані собаки-обіймаки. Дітям подарували іграшкових чотирилапих друзів – хібукі. Це психологічна терапія. Обійми такого песика допоможуть малечі здолати страхи. Діти повинні дати йому ім’я, піклуватися і нікому не віддавати, зазначає психологиня. Так їм буде легше побороти стрес.

«У 2008 році, коли почалася ліванська війна, іграшка знайшла своє застосування серед дітей Ізраїлю. Потім вона допомагала дітям Америки і так кочувала по різних країнах і дійшла до нашої, щоб допомогти дітям переносити свої больові пороги, страхи, переживання на іграшку і розділяти цей біль», – додала Олена Ступніченко.

На арт-терапевтичне заняття завітали 12 дітей із різних областей України. Вони разом з рідними були змушені переїхали до Черкас через війну.

Заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава розповіла: «Прореєструвалося близько 30 тисяч внутрішньопереміщених осіб, з них близько 5 тис – це дітки, які сюди приїжджали в першу чергу з батьками, отримуючи продуктові набори. Зараз вони облаштовані вже в місті Черкаси, проживають в новому пункті прихистку».

Зарядилися позитивними емоціями не лише діти, а й всі організатори заходу. Вони весь час були поруч з дітками, допомагали робити листівки та разом знайомилися з хібукі. Після – подарували дітям солодкі подарунки.

«Емоційно збуджений в тому, що дійсно такі відкриті й щирі дітки, незважаючи на те, що вони покинули свої домівки, але відчувалася та потенційна позитивна енергія, з якою десь підзарядився й сам з ними», – поділився своїми враженнями директор департаменту Центру надання адміністративних послуг Черкаської міської ради.

 

Читайте також:

Вихованки студії фітнесу та сучасного танцю «Грація» Черкаської гімназії № 31 здобули нагороди на Всеукраїнському фітнес-турнірі «Різдвяні канікули», у межах якого відбувся Чемпіонат України з фіт-денс у Черкасах.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x