НовиниЧеркащинаУ Черкасах проведуть Тиждень грудного вигодовування

У Черкасах проведуть Тиждень грудного вигодовування

-

- Advertisment -

З 1 по 7 серпня у Черкасах планують провести Тиждень грудного вигодовування (World Breastfeeding Week). Світова спільнота проводить такі заходи щороку з 1990 року за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні – з 2001. А у Черкасах про грудне вигодовування хоче поговорити місцева громадська ініціатива "Молочна спільнота". Про це повідомляє "ГромЧе".

На сьогодні Всесвітній тиждень грудного вигодовування відзначається більш, ніж у 170 країнах світу. Його ініціатори мають на меті поінформувати жінок про користь грудного вигодовування як для дитини, так і для жінки. Протягом цього тижня у світі проводять різні лекції, семінари, своєрідні тренінги про грудне вигодовування.

Черкаси цього року також долучаються до цього. Заснована торік організація активних черкаських мам "Молочна спільнота" розповість про важливість природнього способу вигодовування. Такі лекції можна послухати у символічний сороковий тиждень року – цьогоріч це 1-7 серпня. Він уособлює 40 тижнів вагітності жінки.

"Наша спільнота утворена жінками, які мають успішний досвід грудного вигодовування. Успішним вважається досвід жінки, яка вигодувала дитину мінімум півтора роки, – розповідає активістка "Молочної спільноти" Дарія Бабко. – Ми об’єднались для того, щоб популяризувати грудне вигодовування у рідному місті, для того, щоб зробити більш звичним та доступним звернення по допомогу з цих питань".

Всього протягом 1-7 серпня "Молочна спільнота" планує провести 3 заходи. На лекції та семінари запрошують вагітних жінок, мам з дітьми та їхні сім’ї.

У середу, 2 серпня, у межах Дня відкритих дверей у студії "Наснага" (вул. Верхня Горова, 1) з 9 до 17  проведуть міні-лекцію "Золоті правила успішного вигодовування" , майстер-клас з тайм-менеджменту для мам, які годують груддю, та практичний семінар. Вхід вільний.

У п’ятницю, 4 серпня, на 9:30 активістки запрошують у Долину троянд на сніданок "Молочної спільноти". Тут буде невеличний пікнік та спілкування у форматі "Питання-відповідь". Вхід вільний.

Неділя, 6 серпня, розпочнеться у "CatCafe" (вул. Байди Вишневецького, 19) лекцією "Вся правда про грудне вигодовування. Що буде потім?" від тренера материнських практик, консультанта сертифікованого громадською організацією "Молочні ріки України", мами двох діток Ольги Чіпенко. Тут говоритимуть про те, як впливає грудне вигодовування або його відсутність на людину протягом всього її життя. Початок о 10:00. Вхід за тарифом кафе.

Охочих допомогти просять телефонувати Дарії Бабко 063 374 00 19. За цим номером можна дізнатися про деталі Тижня грудного вигодовування у Черкасах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Каневі відбудеться свято з нагоди 500-річчя реформації.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Війна відібрала життя захисника зі Сміли

Внаслідок російсько-української війни помер смілянин Аркадій Покуль. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Аркадій Покуль був старшим сержантом, командиром...

Порушення лову риби на Черкащині: збитки державі перевищують 5 мільйонів гривень

Порушення лову риби були виявлені з початку нерестового сезону цього року. Збитки державі становлять близько 5 мільйонів гривень. Про...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x