НовиниЧеркащинаУ Черкасах проведуть експертний семінар щодо впровадження і дії...

У Черкасах проведуть експертний семінар щодо впровадження і дії медичної реформи в Україні

-

- Advertisment -

У середу, 24 липня, в Черкасах проведуть зустріч з експертом на тему "Медична реформа для пацієнтів: зміни, наслідки та відповідальність". Тематична зустріч відбудеться "під прицілом" кваліфікованого фахівця у цій галузі – Євгена Прилипка. Захід є безкоштовним для всіх охочих дізнатися більше про впровадження й перебіг медичної реформи в Україні. Напередодні проводили он-лайн опитування серед черкасців щодо зацікавленості у темі й бажання почути й розпитати відповідного експерта. Медична тематика перемогла, інформують організатори заходу.

Євген Прилипко – консультант та експерт з питань eHealth, керівник напрямку eHealth ГО "Платформа здоров"я", директор з розвитку Порталу для пацієнтів EuroMD.com.ua, чинний член ГС "Українська Асоціація "Комп’ютерна Медицина" (УАКМ), а також координатор проекту "Школа Сімейного Лікаря" в межах національної програми "Доступна медицина". У Черкасах він розкриє найбільш актуальні на сьогодні питання впровадження медреформи для пацієнтів.

Серед них: види медичної допомоги в умовах реформи та перехідного етапу до запровадження державних фінансових гарантій медичного обслуговування; первинна медична допомога, зокрема програма "Доступні ліки" та е-рецепт; екстрена медична допомога; вторинна (спеціалізована) медична допомога (амбулаторно-поліклінічна). А також обговорить із містянами питання роботи Національної служби здоров’я України (НСЗУ), Центру громадського здоров’я та функціонування програми "Доступна медицина".

"Завдяки тісній співпраці з Реанімаційним Пакетом Реформ ми, як коаліція громадських організацій Черкас, отримали можливість запросити до міста найкращих експертів із комунікацій реформ в Україні. На жаль, ми відчуваємо брак інформації, оскільки в Черкаській області немає потужних громадських організацій, які б працювали у сфері медицини. Опитування показало велику зацікавленість містян у медичній реформі, тому ми активізували свої сили і, попри напружену виборчу ситуацію в країні та й у місті загалом, ризикнули організувати тематичний семінар щодо цієї важливої та водночас нелегкої для всіх теми", – коментує голова ГО "Молода Черкащина" та співголова Коаліції "ОГО-Черкаси" Вікторія Феофілова.

Семінар організовано в межах проекту "РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці", що виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ – РПР в рамках Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Участь у семінарі може взяти кожен охочий житель міста Черкас та області, потрібно лише зареєструватися на захід за посиланням. Зустріч із експертом Євгеном Прилипком відбудеться о 13-00 за адресою м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36/1 (Центр розвитку місцевого самоврядування).

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відбудеться унікальний матч із зірками футболу.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x