НовиниЧеркащинаУ Черкасах просять припинити варварське знищення дерев на території...

У Черкасах просять припинити варварське знищення дерев на території міста

-

- Advertisment -

На сайті Черкаської міської ради з’явилась електронна петиція із проханням припинити варварське знищення зелених насаджень на території міста під виглядом "кронування" або "топінгу".

Автор звернення зазначає, що жодна стаття наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України "Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України" не передбачає обрізання всіх гілок, при якому залишається лише стовбур, як це відбувається в Черкасах при кожному акті "омолодження".

"Подібне поводження з зеленими насадженнями призводить до катастрофічного збільшення температури навколишнього середовища влітку, відсутності затінення на вулицях; голі стовбури дерев не в стані поглинати вуглекислий газ та пил, як це роблять листяні маси великих крон. Дерева, що зазнали обрізання до стовбура, гинуть протягом 5-10 років", – йдеться у петиції.

Жителі Черкас просять владу міста взяти на контроль обрізання дерев, заборонити виконувати такі роботи підрядникам, що мають безпосередню вигоду від кількості спиляного, а також запровадити програму відновлення знищених насаджень та активного озеленення міста.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лісосмузі на Черкащині припинили незаконну вирубку дерев.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x