НовиниЧеркащинаУ Черкасах пройшов перший круглий стіл Національної платформи "Жінки...

У Черкасах пройшов перший круглий стіл Національної платформи "Жінки за мир" (Фото)*

-

- Advertisment -

Про надважливе у тісному жіночому колі. Напередодні у Черкасах вперше зібрався круглий стіл Національної платформи "Жінки за мир". Близько пів сотні черкащанок зібрались, аби обговорити найболючіші теми регіону і країни в цілому й озвучити власне бачення досягнення в Україні довгоочікуваного миру.

На події побували й кореспонденти vikka.ua.

 

За словами організаторки круглого столу, керівниці черкаського осередку громадської організації "Національна платформа "Жінки за мир" Ольги Ізвєкової, подія зібрала тих жінок, які не просто чули про проблематику надважливих питань соціальної сфери, а знають її зсередини. Адже щоденно працюють з ними: допомагають нужденним, тимчасово переміщеним особам, армії, у надскладних умовах сучасності виховують і навчають нові покоління дітей, лікують хворих і повертають їм здоров’я, надають психологічну допомогу і направляють на вірний шлях. Усе – задля спільної мети.

"Завдання Національної платформи "Жінки за мир" – це мир і благополуччя в країні. Існує такий вислів: "Поганий мир краще, ніж хороша війна". І саме жінки можуть краще його досягти без зброї, шляхом дипломатичних переговорів, домовленостей і компромісів. Адже і Черкащину війна зачепила, ми її знаємо. Не так близько, як жителі Сходу, переселенці. Однак ми співпереживаємо і намагаємось всіляко допомогти їм".
 

Ініціатива Національної платформи "Жінки за мир" виникла ще у 2014-му, коли на Донбасі тільки починали розгортатись воєнні дії. Тоді кілька небайдужих політиків, об’єднавшись з волонтерками, почали возити допомогу дітям та малозабезпеченим родинам, які опинились на окупованій території, залучали до цього однодумиць. А вже за два роки, у 2016-му, прагнення припинити війну і захистити дітей Сходу об’єднало перших 130 активісток. Так з’явилась ГО "Національна платформа "Жінки за мир". Нині ж учасниками громадської організації стали понад 200 тисяч жінок по всій країні.

"Якщо у нас не виходить припинити війну на високому – державному – рівні, то ми робимо це по-іншому. Ми працюємо над тим, щоб той край, ті люди, жінки й діти, які там живуть, розуміли, що потрібні нам, – зазначила Голова правління Національної платформи "Жінки за мир" Ірина Касьян. – Кожні 2-3 тижні, ми їздимо в "сіру" зону. Це дуже важко і страшно, коли приходить дитина і приносить зібрані уламки боєприпасів, а ми, привізши іграшки та смаколики… міняємось із нею "іграшками" – міняємо наші подарунки на ці уламки. Ці діти – це жертви війни, яких ми не маємо права залишити. І коли мені кажуть, що миру хочуть будь-якою ціною, то мені завжди хочеться запитати: а яка ця ціна? За рахунок кого ви хочете досягати його? Донбас – це частинка нашої рідної країни. Не всі, хто там живе, – терористи. Ми дуже багато спілкуємось із тамтешніми жінками, багато знаємо родин, які просять нас не просто допомогти, а розповісти, як тут, на мирній території, ставляться до них, тих, хто залишився там. У цьому питанні не виходить лицемірити, не виходить сказати усім їм: приїздіть сюди, тут отримаєте житло, роботу і всі блага. Бо й тут люди живуть не ідеально, часто без роботи, без власного житла, бо й тут безліч проблем. І їх треба вирішувати. І знову нам – жінкам, усім разом".
 

Нині громадська організація свою діяльність зосереджує не лише на візитах до "сірої" зони, та допомозі тамтешнім жителям, а й на активному волонтерстві в тилу, розвитку країни зсередини, акцентуючи увагу на тих питаннях, які потребують водночас "сильної й турботливої жіночої руки". Національна платформа має три основних напрямки роботи: гуманітарний, законотворчий та правозахисний. В команді організації працюють досвідчені юристи, які й допомагають вирішити правові питання, іноді – навіть оформити пропозиції до законопроектів, захищають інтереси переселенців і на контрольованих, і на неконтрольованих територіях.

Під час засідання круглого столу в Черкасах активні представниці освіти, медицини, легкої промисловості, соціальні працівники, волонтерки й просто небайдужі жінки ділились власним досвідом і окреслювали спільні завдання, які ставлять перед собою вже на найближчий час. Учасниці впевнені: лише об’єднавши свої зусилля, зможуть досягти поставлених цілей. А отже – ще на крок наблизити країну до миру у всіх його проявах.

 

Вже за кілька місяців у Черкасах планують провести Всеукраїнський форум організації, який збере активісток Національної платформи з усієї країни.

Довідка:

"Жінки за мир" – незалежна, неполітична, всеукраїнська та неприбуткова організація, заснована 2 березня 2016 року. Учасниці платформи – активні та небайдужі жінки – об’єднують свої зусилля задля досягнення спільної мети – встановлення миру, благополуччя та соціальної справедливості в Україні. Їхні основні цінності – життя, свобода вибору, єднання, дієвість, справедливість, відповідальність, незалежність. Без насильства і агресії, без політичної агітації, без міжнаціональних, міжконфесійних та мовних конфліктів.

*Іміджева інформація

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x