НовиниПолітикаУ Черкасах пройшов патріотичний вишкіл "Гайдамацьке Коло" (ФОТО)

У Черкасах пройшов патріотичний вишкіл "Гайдамацьке Коло" (ФОТО)

-

- Advertisment -

З 20 по 30 липня 2017 року в Черкасах тривав вишкільно-патріотичний табір для дітей "Гайдамацьке Коло 2017", який організував Центр національно-патріотичного виховання спільно з Всеукраїнською громадською організацією "Сокіл" та Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба Центру НПВ Черкаської обласної ради.

Близько ста учасників, віком від 14 років, пройшли десятиденний патріотичний та військово-спортивний вишкіл. З першого і до останнього дня табору його учасники засвоїли дисципліну й усвідомили, що вони є єдиним цілим, тому в середовищі панував дух побратимства, взаємопідтримки і відповідальності. Програма табору була побудована таким чином, щоб гармонійно поєднати в таборовиках дві складові: силу та інтелект.

З курсу "інтелект" учасники заслухали гутірки про історію сокільського руху, українського козацтва, взяли участь у грі брейн-ринг на тему "Холодний Яр", пройшли шуканку (квест), маршрут якої пролягав Черкасами на 30 км. Активною та пізнавальною була поїздка до Холодного Яру, де юні гайдамаки мандрували стежинами цих сакральних місць, дізналися багато цікавих фактів про їх історію та природну унікальність. Також під час гутірки з екосвідомості таборовики засвоїли ідею дбайливого ставлення до довкілля. Ґрунтовними були кількаденні навчання екстреній медичній допомозі за участі кваліфікованих інструкторів.

Інтелектуальні тренування поєднувалися з силовим гартом. Окрім проходження смуги перешкод, футболу, волейболу, баскетболу, для таборовиків провели майстер-клас й тренування з боксу чемпіон Європи Дмитро Майдаков і призер міжнародних змагань Юрій Радченко. Традиційною у сокільських таборах є теренова гра, яка залишила по собі особливі враження в учасників "Гайдамацького Кола". А під час проходження альпіністської траси в парку "Сосновий Бір" багато учасників зуміли побороти свій внутрішній страх висоти.

Чільне місце в програмі табору зайняла військова підготовка. Діти пройшли курс зброєзнавства, збирали й розбирали автомат, під час саперної справи вчилися виявляти міни й розтяжки, вправлялися у ножовому бої, засвоїли основи контрдиверсійної діяльності під час тактичних занять. Ці знання вони закріпили граючи в страйкбол та пейнтбол, а також пройшовши стрільби на навчальному полігоні.

"У цьому таборі юні українці увібрали в себе головне – лише гуртом, у колі, ми виборемо національну, соціальну та історичну справедливість у своїй, Богом даній країні. Саме таборовики стали змістом Гайдамацького Кола, де старшина табору була арматурою, а юнаки та дівчата стали його монолітним бетоном. Весь дух табору мав на меті вибудувати макет суспільства, яким ми хочемо його бачити – без пана та холопа. Де без зауваги на стан, стать, статус і вік будь-хто може досягнути будь-чого лише власною працею й наполегливістю. Бо ми гайдамаки – і ми всі однакі!" – поділився враженнями комендант табору Юрій Ботнар.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині стартував українсько-американський табір Camp GLOW.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x