додому Новини Черкащина У Черкасах пройде заключний етап гонок з авторалі (ФОТО)

У Черкасах пройде заключний етап гонок з авторалі (ФОТО)

0

Шостий етап трофею Автомобільної Федерації України із ралі на серійних автомобілях "AERORING 2017" цими вихідними пройде у Черкасах, про це кореспонденту vikka.ua повідомив керівник автомобільного клубу "Черкаси" Андрій Яроменко.

Близько п’ятдесяти екіпажів з різних міст України будуть змагатися за трофей ФАУ. Варто зазначити, що учасники змагань – найкращі автогонщики таких міст, як Дніпро, Харків, Київ, Суми, Одеса, Херсон тощо. Шестеро з них – черкащани.

"Цей рік наш клуб провів дуже насичено. Фінішуємо ми шостим етапом трофею ФАУ з ралі на серійних автомобілях. Другий етап цього ж змагання також проходив у місті Черкаси", – розповідає Андрій Яроменко.

Інші етапи змагань проходили в таких містах, як Дніпро, Харків та Київ. Офіційне відкриття гонок планують в центрі міста, самі ж авторалі проведуть в Черкаському аеропорту. Учасників чекає асфальтована траса загальною довжиною майже в п’ятдесят кілометрів. Будуть і денні ділянки, і дві нічні, коли змагатися машинам доведеться лише у світлі своїх фар.

Своїм досвідом та захопленням поділився цьогорічний учасник змагань, черкащанин Володимир Макеєв.

"Все починалося з незаконних гонок по нічному місту, а згодом я почав цим все більше і більше захоплюватися та еволюціонувати в плані змагань та техніки, – ділиться досвідом він. – Загалом водійського стажу маю вже сімнадцять років, та лише два роки беру участь у цих змаганнях. До цього були аматорські гонки, а зараз вже їжджу на ралі. Мені завжди подобався цей вид спорту. Захоплює не лише вигляд автомобілів, але й сама техніка водіння".

А от Альона Пальчик почала брати участь у змаганнях завдяки своєму чоловіку – професійному спортсмену. Жінка розповідає, що при водійському стажі майже сім років гонками займається близько двох.

"Мене завжди захоплювали машини, швидкість та екстрим. Спочатку була штурманом, а згодом і сама сіла за кермо. Хочу сказати одне: яку б функцію ти не виконував в гонках, у будь-якому разі несеш велику відповідальність, – розповідає вона. – Якщо ти водій, то в тебе має бути багаж теорії і практики, а якщо штурман, то на тебе покладають великі надії, адже саме ти говориш водієві, куди їхати".

Загалом змагання з авторалі будуть тривати два дні – 18 та 19 листопада. Офіційне відкриття відбудеться в суботу, 18 листопада о 13:45, а о 14:00 вже розпочнуться самі змагання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у поліції повідомили, скільки автівок із "євробляхами" викрали у черкащан.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version