додому Новини Черкащина У Черкасах пройде дводенний фестиваль народної пісні

У Черкасах пройде дводенний фестиваль народної пісні

0

У Черкасах вже цими вихідними у парку Сосновий Бір пройде наймузичніший фестиваль весни "Пісенний оберіг". Діти та дорослі зі всієї України з’їдуться до міста над Дніпром, щоб заспівати народні пісні та позмагатися у за звання кращого. Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, початок Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної пісні відбудеться вже о 8:30, 18 травня. Пройде сніданок, реєстрація учасників, саундчек, а вже із 12:00 стартує відкриття фестивалю та до 19 години учасники, відповідно до номінації та вікової категорії, виступатимуть перед журі та глядачами.

19 травня після сніданку о 8:30 учасники та гості зустрінуться із володаркою Гран-прі 2018 року Полліанною Рижак. Із 11:00 до 12:30 викладач кафедри фольклористики КНУКіМ, кандидат мистецтвознавства, доцент Маргарита Скаженик та фольклорний гурт "Володар" проведуть для учасників майстер-класи.

Вже о 14:00 стартує Гала-концерт та церемонія нагородження переможців, а з 16:00 до 17:00 відбудеться концерт етно-рок гурту "THE DOOX".

Судитиме учасників професійне журі, до складу якого увійде етномузиколог, науковий співробітник відділу мистецтвознавства і фольклористики Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф Галина Пшенічкіна, вона також буде головою журі. Допомагатимуть їй старший викладач кафедри вокально-хорових дисциплін ЦДПУ ім. В. Винниченка Лариса Гайдай та головний спеціаліст Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Людмила Чорномор.

"Ми готуємо тільки співочий конкурс. Спочатку планувався фестиваль виключно української народної пісні. Пізніше його розширили та перекваліфікували на конкурс народної пісні. На фестивалі діятиме три номінації: народний вокал, естрадний вокал та українська сучасна пісня", − зазначив у коментарі сайту vikka.ua один із організаторів фестивалю Володимир Шиманівський.
 

Він повідомив, що вперше цей фестиваль відбувся у 2017 році. Тоді учасників було небагато і конкурс проходив у своєрідному "сімейному колі" та нагадував більше камерний захід. Вже торік фестиваль набув всеукраїнського значення. Тоді цей конкурс виборов гранд міста та мав достатньо фінансування для організації. 

"Минулоріч у конкурсі взяли участь близько 120 учасників, цього ж року вже зареєструвалося 110 талановитих виконавців. Формат фестивалю дозволяє представляти народні пісні різних національностей. Тож цього року на сцені у Черкасах виступатимуть вірмени, євреї, греки, представники мусульманських народностей", − розповів Володимир Шиманівський.
 

Головна мета "Пісенного оберегу" спілкування людей, обмін досвідом між учасниками, щоб старше покоління передало свою майстерність меншим учасникам, щоб українська народна пісня не забувалася і переспівувалася дітьми і внукам. Саме тому вік конкурсантів вирішили не обмежувати, їх поділили по відповідним категоріям, щоб усі змагалися зі своїми ровесниками.

"Мінімальний вік учасників 6-8 років, таких дітей буде близько 17, це будуть солісти і один колектив. Найстаршими учасниками будуть співаки за 60 років. Ми поділили усіх учасників на 6 вікових категорій. Тож кожен зможе показати свій співочий талант відповідно за своїм віком", − підсумував Володимир Шиманівський.
 

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Шполянській ОТГ відсвяткували другу річницю утворення громади та День вишиванки.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version