НовиниЧеркащинаУ Черкасах проінспектували Центр розвитку багатофункціональних кооперативів (ФОТО)

У Черкасах проінспектували Центр розвитку багатофункціональних кооперативів (ФОТО)

-

- Advertisment -

Центр розвитку багатофункціональних кооперативів відвідала на Черкащині заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева. Під час робочої поїздки вона дізналася про реалізацію в області грантового проекту та оглянула кролівничу ферму в Черкасах. Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

Нині тут розводять до чотирьох тисяч кролів на рік, а саме: каліфорнійську, новозеландську, термонську та інші породи – для подальшої реалізації селекційного поголів’я, а також товарного поголів’я на м’ясо.

Зазначимо, КП "Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів" був створений за фінансової підтримки Євросоюзу в межах грантової програми ЄС "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні". Загалом вартість проекту сягає понад 600 тис. євро, з яких майже 80% – кошти ЄС, решта – з обласного бюджету.

"Завдяки цьому проекту нині на Черкащині успішно функціонує 51 кооператив, – повідомив Ользі Василівні керівник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка. – Більшість з них – кролівничі – 41, також 7 – із сушіння фруктів та 3 – з вирощування плодово-ягідних культур. У цілому ж Центр розвитку кооперативів передбачає кролівничу ферму та інформаційно-консультаційний підрозділ. На фермі розводимо маточне поголів’я, аби в подальшому безкоштовно забезпечувати ними створені кооперативи. Маю сказати, одна спеціальна 8-містна клітка, яку, приміром, одержує член кооперативу, може дати за сприятливих умов 100 кролів на рік. Увесь цей процес наразі досить активно розвивається. Наше ж завдання – допомогти на старті, аби в перспективі кооперативи навчились самостійно працювати і розвиватись".

Заступник міністра зауважила, що розведення кролів – це нішеве виробництво, перспективне для розвитку промислової галузі в цілому по Україні. Це також запорука розвитку безпосередньо малих та середніх підприємців. У результаті, ми можемо в подальшому говорити про експорт цієї продукції за наявності відповідних сертифікатів якості, адже на дієтичне м’ясо кроля сьогодні є попит.

"Розвиток сільських територій – поміж основних напрямків Стратегії розвитку Черкащини до 2020 року, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Це – один із наших головних пріоритетів у роботі, що передбачає, зокрема, й розвиток кооперативного руху. А відтак – підвищення зайнятості на селі. Реалізація ж цього проекту дала нам змогу створити вже понад 200 нових робочих місць, а в подальшому плануємо щонайменше тисячу. Підтримкою в цьому є діюча обласна програма розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 року. У межах неї, між тим, і впроваджена грантова програма Європейського Союзу".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаське підприємство-переселенець експортує товари до Німеччини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x