НовиниЧеркащинаУ Черкасах продовжуватимуть боротьбу з "тарифним геноцидом"

У Черкасах продовжуватимуть боротьбу з "тарифним геноцидом"

-

- Advertisment -

Черкаський депутат Олександр Радуцький знову звертатиметься до суду, аби продовжити захищати права містян і боротись із "тарифним геноцидом", який спричинила міська влада. Про це обранець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Під час підготовки позову депутат встановив деякі факти, які, на його думку, є підставою для правоохоронців щодо викриття масштабної афери у міській раді.

"Відповідно до Закону "Про житлово – комунальні послуги", (перехідні положення п.1) з 1 травня 2019 року набрав чинності новий закон "Про житлово комунальні послуги", а заступниця міського голови, як на мене, безпідставно присвоїла собі повноваження, які надавались старим законом, та за п.2 "перехідних положень" нового закону – втратив чинність", – пояснює Радуцький.

Додає, що, згідно з новим законом, мешканцям багатоповерхівок надавалось право ще рік визначатись щодо управителя.

"Та Бурдонос , як на мене, протиправно відібрала таке право, присвоївши собі владні повноваження, – наголошує обранець. – Такі дії можуть розцінюватись як тяжкий злочин і прошу всіх працівників правоохоронних органів вважати цей пост заявою про злочин та донести до відповідних підрозділів та посадових осіб цю заяву, аби негайного відкрити та розслідувати відповідное кримінальне провадження".

Нижче Олександр Радуцький надає інформацію про п. 4-6 "Перехідних положень".

4. Не пізніш як протягом одного року з дня введення в дію цього Закону співвласники багатоквартирних будинків, незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком, зобов’язані прийняти рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання електричної енергії та природного газу) щодо кожного виду комунальної послуги згідно з частиною першою статті 14 цього Закону, а виконавці комунальних послуг – укласти із такими співвласниками договори про надання відповідних комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

{Пункт 4 розділу VI із змінами, внесеними згідно із Законом № 2454-VIII від 07.06.2018}

5. У разі, якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги протягом строку, визначеного в пункті 4 цього розділу, між виконавцем та кожним співвласником укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги відповідно до частини сьомої статті 14 цього Закону.

6. У багатоквартирних будинках, у яких на день набрання чинності цим Законом не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку відповідно до частини п’ятої статті 13 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", виконавчий орган місцевої ради (або інший орган – суб’єкт владних повноважень, якому делеговані функції із здійснення управління об’єктами житлово-комунального господарства, забезпечення їх утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг) зобов’язаний оголосити і провести такий конкурс у тримісячний строк з дня отримання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку із проханням призначити управителя. Рішення щодо цього питання вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку".

Таким чином, без проведення загальних зборів власників багатоквартирних будинків, щодо обрання моделі взаємостосунків із управителями з надання комунальних послуг, правоздатність органу місцевого самоврядування, щодо укладання договорів із управителями, обмежена до прийняття відповідного рішення на зборах власників в багатоквартирних будинках.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жителі Черкас почали отримувати копії договорів з управителями.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x