НовиниЧеркащинаУ Черкасах "пробудилася" весна: юні мисткині презентували унікальну виставку...

У Черкасах "пробудилася" весна: юні мисткині презентували унікальну виставку до Великодня (ФОТО)

-

- Advertisment -

Майже рік кропіткої і натхненної роботи, складні техніки та недоспані ночі. 10 квітня дві юні майстрині представили в Черкасах виставку "Пробудження", якою "запросили" в наш край Великоднє свято. На відкриття мистецького заходу завітав і кореспондент сайту vikka.ua.

24 витвори 16-річних Олександри Абрамчук та Катерини Заріцької – вихованок позашкільного навчального закладу "Багатопрофільний молодіжний центр" – протягом двох тижнів надихатимуть черкащан в Галереї народного мистецтва, що на вулиці Хрещатик, 251. Роботи виконані у техніках народного живопису, ниткографії та писанкарства. На одну картину, каже Олександра, треба витратити близько трьох тижнів.

"Я займаюсь ниткографікою та писанкарством, а моя партнерка Катя – декоративним живописом, – розповідає мисткиня. – Ниткографіка – це дуже складний процес, тому що потрібно викласти кожну ниточку. Останні два тижні я працювала дуже ретельно і вдома, і на гуртку. Бувало, що спала по чотири години".

Мама дівчини, Юлія Кропива, додає: доньку підтримувала вся сім’я. До того ж, завдяки творчому процесу їхнє житло перетворилось на щось більше, ніж просто квартира.

"Сашка готувалась довго. Це були такі вечори, які закінчувались вночі. Наша квартира на певний час перетворилась на майстерню. Допомагали, хто тільки міг, навіть кіт. Але це все не дарма, виставка чудова і ми пишаємось нашою дочкою", – каже Юлія.

Окрім ниткографіки, якою Олександра займається тільки рік, дівчина освоїла техніку писанкарства. Минулоріч брала участь в обласному Симпозіумі народних майстрів у Чигирині, де створила серію самобутніх писанок. У найближчому майбутньому талановита дівчина може отримувати стипендію Президента, адже цього року необхідні документи відвезли до спілки.

Партнерка Олександри Катерина Заріцька вже є стипендіатом як молодий майстер народного мистецтва. Дівчина створює живописні картини уже близько 4 років. Цьогорічна весняна виставка – не перша у її житті.

"Катя неодноразово брала участь та посідала призові місця в Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсах. У 2017 році створила персональну виставку "Розквіт", – розповідає керівник народного художнього колективу студії декоративно-прикладного мистецтва "Сходинки" позашкільного навчального закладу "Багатопрофільний молодіжний центр" Галина Тимошенко. – Сподіваюсь, що дівчата будуть і надалі розвиватись. Я дуже тішусь, що вони переймають такий досвід. Як для педагога, для мене це дуже важливо".

У студії "Сходинки" обидві майстрині навчаються змалечку. Завдяки таланту, наполегливості і допомозі керівника, Саша і Катя засвоїли багато технік.

"Ця виставка представлена в декількох техніках. Вона натхненна, доросла і стильна, – вражено розповідає директор Молодіжного центру Світлана Ільченко. – Я пишаюсь нашими дівчатами. Дуже любо споглядати, коли маленькі каченята виростають гарними, самостійними, творчими особистостями".

Як повідомляв сайт vikka.ua, талановиті діти представили виставку власних виробів у Черкасах.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x