НовиниЧеркасиУ Черкасах прийматимуть рішення, щоб врятувати місто

У Черкасах прийматимуть рішення, щоб врятувати місто

-

- Advertisment -

У мерії Черкас готуються приймати непопулярні рішення. Причина – невиконання дохідної частини міського бюджету. За ці два місяці міська скарбниця не доотримала 85 млн. грн. Прогноз до кінця року  – близько 250 млн. грн. У мерії зізнаються, що це досить значні кошти.

Тому прийняте рішення взяти курс на зменшення витрат. Про це розповів секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

У першу чергу, за словами Юрія Тренкіна, переводяться на волонтерські засади 19 КСНів міста. У рік утримання цих структур (оплата комунальних за приміщення, заробітна плата голови та секретаря) обходиться платникам податків у понад 5 млн. грн. КСНи вирішили перевести на волонтерські засади. За інформацією нашого видання, таке рішення викликало спротив серед деяких голів КСНів, які стверджували, що це єдиний їхній заробіток.

Окрім того, за словами Юрія Тренкіна, Бондаренко провів наради із працівниками мерії та директорами комунальних підприємств.

міської ради
chmr.gov.ua

«Він довів про необхідне скорочення фонду заробітних плат, а також про скорочення штатної чисельності міських чиновників. Є війна з агресором. Ми повинні приймати непопулярні заходи, щоб зберегти місто, зберегти наші ресурси. Я вірю в те, що після перемоги ми повернемося до мирного життя», – зазначив секретар міської ради.

Нагадаємо, що фонд заробітної плати чиновників мерії близько 250 млн. грн. Там працює понад 650 людей.

Читайте також

Черкаська влада просить не підвищувати ціни на оренду житла

 

3 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
7 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ВОВА
ВОВА
2 років тому

ДАВНО ПОРА СОКРАТИТЬ ДАРМОЕДОВ …

Файна
Файна
2 років тому

Наконец то умное решение сократить численность и фонд зарплаты у бездельников, которые каждый месяц тянут с наших карманов.

Босс
Босс
2 років тому

Ніколи не чув про ці КСН – комітети самоорганізації населення (розтлумачив абривіатуру за допомогою гугла). Чому мене ніхто нікуду не організовував? Сам ходив до музеїв, театрів, бібліотек. А тут такі структури! Може мені було б цікаво. (Якщо вони справді там чимось займалися). 5млн. на їх утримання! І директори там у них і секретарки! А 650 осіб, що працюють в мерії! Де вони там всі вміщуються?

Володимир Дмитрович
Володимир Дмитрович
Відповісти  Босс
2 років тому

А в перше десятиліття незалежності України чисельність Черкаського міськвиконкому, при більш широких повноваженнях, ледве перевищувала 100 працівників… Надалі столична верхівка влади стала перетворювати органи місцевого самоврядування в годівничку для місцевих “еліт” шляхом підвищення нормативів чисельності органів місцевого самоврядування та шляхом передачі їм повноважень щодо регулювання власного зарплатного фонду.
Де вміщуються? – По одному на один кабінет у будівлі місквиконкому та в будівлях комунальної власності, які використовуються, або використовувались ліквідовпними об’єктами соціальної інфраструктури міста… “Економія” на утриманні будівель, звичайно, КОЛОСАЛЬНА!

Макс
Макс
2 років тому

Цікаво, що з тендерами, з ларьочками, земельними діляночками, пора вже гнати з міськради цих халамидників, тоді і гроші в міському бюджеті будуть, а так будуть далі розтягувати.

Олексій
Олексій
2 років тому
Рейтинг статті :
     

Що? В мерії 650 !!! ??? чоловік!? Ви здуріли? Місто корме цілу АРМІЮ НЕРОБ!? Хай би так було завжди. Бо всьому є свій край.

Валентина
Валентина
Відповісти  Олексій
2 років тому

Та ще й у вік комп’ютеризації! Раніше писали і рахували вручну, купа різних облікових книг…І все встигала мала кількість працівників .. А зараз на одного раба три прораба. Та ще й за такі зарплати і премії!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Збитків майже на 100 тис. грн: черкаські патрульні зупинили незаконний вилов риби

Черкаський водний патруль виявив чоловіка, який здійснив незаконний вилов риби. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Під час...

Продав згорток за 800 гривень: смілянина заарештували за торгівлю психотропами

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру смілянину за фактом збуту особливо небезпечної психотропної речовини. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

7
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x