НовиниУ Черкасах презентували "Зелену книгу з електронного урядування в...

У Черкасах презентували "Зелену книгу з електронного урядування в Україні"

-

- Advertisment -

У межах обговорення державної політики у сфері електронного урядування в Україні у Черкасах презентували "Зелену книгу державної політики у сфері електронного урядування в Україні". Про це пише повідомив голова правління ЧОБФ "Паритет" Сергій Слинько, пише видання "Економіка сьогодення".

Презентація відбулася 8 грудня в приміщенні Черкаської обласної ради під час проведення круглого столу на тему: "Цифровий порядок денний для України. Зелена книга: стратегія політики е-урядування".

– Електронне врядування у Черкаській області на початковому етапі. Втім, в місті Черкаси є вже позитивний досвід. Зокрема через сайт міської ради можна подати звернення чи інформаційний запит. Також до оперативної служби міськвиконкому можна звернутися через скайп та соціальні мережі, – розповів виконавчий директор Черкаської обласної благодійної фундації "Паритет", член виконавчого комітету Черкаської міської ради, Сергій Гончар.

Крім цього, на стадії реалізації інноваційний проект щодо впровадження системи електронних консультацій з громадськістю. Цьому механізму немає аналогів в Україні. Він передбачає обов’язкову розсилку всіх проектів рішень зацікавленим представникам громадськості на початковій стадії їх розробки та обов’язковість розгляду поданих у відповідь громадськістю пропозицій. Цей механізм буде максимально автоматизованим, щоб раціоналізувати процес залучення громадськості до прийняття владних рішень

– "Зелена книга" – це документ, який використовується урядами демократичних країн для декларування та обговорення головних напрямів та змісту державної політики у тій чи інші сфері. Головною особливістю Зеленої книги є те, що цей документ з реалізації державної політики передує розробці конкретних нормативно-правових актів та ухваленню рішень і передбачає попереднє ретельне вивчення та відкрите публічне обговорення ключових проблем в певній сфері державної політики, а також способів їх вирішення", – розповів член робочої групи з розробки урядової політики в сфері розвитку електронного урядування при Віце-прем’єр-міністрові України Андрій Демещик.

За підсумками круглого столу його учасники підготували ряд пропозицій щодо вдосконалення проекту книги. Крім цього, перший заступник голови громадської ради при Черкаській обласній державній адміністрації, Сергій Слинько, пообіцяв ініціювати громадою розробку відповідної обласної програми щодо впровадження електронного врядування.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець виборов перемогу на Кубку світу з кікбоксингу WAKO

Іван Ткаченко, вихованець спортивної школи “Вулкан” та заслужений майстер спорту України, став переможцем на світових змаганнях з кікбоксингу WAKO,...

На Черкащині лісівники відкрили безкоштовне місце для відпочинку

Як відпочити на природі з комфортом для себе і без шкоди для лісу? Як приготувати справжні лісові страви і...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x