НовиниУ Черкасах презентували фотовиставку, присвячену ярам Трахтемирова

У Черкасах презентували фотовиставку, присвячену ярам Трахтемирова

-

- Advertisment -

У Черкаському художньому музеї відбулося відкриття виставки «Яри, хати і люди. Вигнання в рай».

Її експонати – результат арт-резиденції, яка відбулась у липні цього року в селі Григорівка на Трахтемирівському півострові. Тоді до Трахтемирова з’їхались фотохудожники  різних міст України, йдеться на сайті музею.

Село Григорівка пронизане системою глибоких ярів. Вони, можливо, містичним чином формували характери людей та програмували їхнє життя. Дослідити ці яри, як арт-об’єкти, спробувати передати їхню велич та красу, а також зафіксувати особливості життя людей вздовж цих ярів – було арт-завданням для учасників.

Результат цих досліджень і презентовано на виставці. Це не репортаж, не каталог туристичних принад, це цілісний арт-проєкт. Цифровими та плівковими фотоапаратами, пінхол-камерами (коробочками, бідонами, глечиком, пивними банками), старенькою «мильницею» і зробленої з цілої хати фотокамерою було відтворене головне – магічність Григорівки, її атмосфера. Через образ одного персонажу вловлена особливість місцевого характеру та ставлення до світу. Фотороботи передають велич Трахтемирівських пейзажів, примарність матеріального на тлі споконвічної природи.

Крім того, арт-резиденція стала ланкою в громадському процесі відстоювання та збереження унікальної європейської території – Трахтемирівського півострова загалом та його настільки ж живописних, як і занедбаних, сіл. Перетворення півострова на «туристичну Мекку» не лише України, але й всієї Європи, надасть можливість новому розвитку, збереженню природи та пам’яток, а також доведе марність нових нищівних проєктів гідроенергетики, покликаних остаточно знищити цей райський куточок.

Діятиме виставка з 25 вересня по 4 жовтня 2020 року.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують долучитися до Козацького Рейду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x