НовиниЧеркасиУ Черкасах представили виставку «Сталеві оборонці Маріуполя» (ВІДЕО)

У Черкасах представили виставку «Сталеві оборонці Маріуполя» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У приміщенні Гуманітарного центру Черкас організували фотовиставку азовця Дмитра Козацького. Черкасці зібралися, щоб вкотре глянути на фото, що облетіли весь світ. А ще – вшанувати подвиг азовців та нагадати про звільнення тих, хто зараз у російському полоні. Інформує власкор ВІККА.

Мати полеглого в Маріуполі Олександра Коцуконя (позивний «Арс») ділиться спогадами про сина. Перебував у Маріуполі з 20 року. Виконуючи бойове завдання, водій автороти загинув наприкінці березня. Та поховати його у рідних Черкасах змогли лише у серпні.

ОКСАНА КОЦУКОНЬ, МАТИ ЗАГИБЛОГО АЗОВЦЯ:

«Всі в один голос говорили, що він завжди на рейди всі вилітав із посмішкою. Завжди був жарт і була посмішка. Останнє наше листування в телеграмі було 19 березня, він мені написав «Мам, не хвилюйся. В дитинстві в темній кімнаті було набагато страшніше. Ми справимся».

Ганна Дерев’янко розповідає про свого єдиного сина Олександра, якого не стало 3 квітня. Працював навідником у броньованій машині. Телефонуючи додому, розповідав не про себе. Питав, чи все в порядку мама і чи тримається Київ. Тіла сина пані Ганна досі не отримала. Бойові побратими Олександра стали для неї найріднішими людьми.

ГАННА ДЕРЕВ’ЯНКО, МАТИ ЗАГИБЛОГО АЗОВЦЯ:

«Спілкуюся з пораненими хлопцями, яких евакуювали на тих вертольотах. Спілкуюся з усим Азовом. Бо вони мої сини. Усі»

У приміщенні Гуманітарного центру влаштували фотовиставку, щоб ушанувати подвиг полку «Азов». А ще – нагадати державі про обов’язок зробити все можливе, щоб звільнити полонених «азовців». Автор фото – боєць полку Дмитро Козацький. Нині він серед бранців російської армії.

МАРИНА ГАРКАВА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЧЕРКАС

«Азовці вони як символ. Це вже як вишиванка, як наш прапор, як символ нашої нації. І коли вони в біді, до них застосовують тортури, їх мучать, їх покинули. Ми люди, ми влада, ми маємо говорити.

Матері «азовців» зізнаються: у горі втішають одна одну і підтримують. У твердому прагненні добитися визволення тих, хто вижив, називають себе «сталевими». Оксана Коцуконь зробила на своїй руці тату зі словами сина:«Але вдруг що я б не хотів з Вальхали дивитися, як ви плачете».

«Я пообіцяла що плакати не буду. Мені важко, нам всім боляче. Але тримаємося заради цих хлопців, які зараз в полоні» – каже Оксана Коцуконь. 

Читайте також:

У Черкасах просять перейменувати вулиці на честь загиблих Кордівців

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x