додому Новини Черкаси У Черкасах поховали бійця «Аддамса», який захищав Маріуполь

У Черкасах поховали бійця «Аддамса», який захищав Маріуполь

0

Сьогодні Черкаси провели в останню путь українського воїна Олександра Дерев’янка (позивний «Аддамс»). Йому було 24 роки. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій Бондаренко

Олександр з дитинства активно займався спортом. Освоював бокс, джиу джитсу, бойове самбо і MMA. Виступав на змаганнях і постійно ішов вгору, виборюючи нагороди. Був активним уболівальником футбольних команд.

Після закінчення Черкаського комерційного технікуму Олександра Дерев’янка запросили працювати у дитячий табір «Азовець» у Київ, де він був інструктором із самооборони і наставником для юнаків.

У 2020 році він підписав контракт і вступив на службу до Національної поліції, на посаду старшого кулеметника окремого загону спеціального призначення «А***».

Початок повномасштабного вторгнення рф в Україну Олександр зустрів у Маріуполі. Сильний та незламний духом, український воїн прагнув стояти до кінця, захищаючи рідну землю від російської нечисті.

Олександр Дерев’янко поліг у бою у Маріуполі 3 квітня 2022 року, рятуючи своїх побратимів. За свої подвиги «Аддамс» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

“Він був справжньою людиною зі сталі, і навіки залишиться героєм для майбутніх поколінь українців. Вічна слава полеглому захиснику. Щирі співчуття рідним. Розділяю ваш біль від гіркої втрати” – зазначає міський голова. 

Олександр Дерев’янко з мамою Анною

“У боях за Маріуполь героїчно загинув Адамс. У Черкасах його знали як Казіміра. Саня був світлою людиною, справжнім прикладом нового покоління українських націоналістів, взірцевим. Саме такі мали будувати світлу українську Державу після війни, але прокляті орки не дали дожити йому до 25”, – написав командир 2 батальйону ССО “Азов” Київ Дмитро Кухарчук.

“Кажуть, «час лікує», можливо, але не втрату дитини. Не важливо, одна вона, чи їх п’ять. Кожна дитина це всесвіт, який не можливо замінити” – пише на Фейсбук мати Олександра Анна Дерев’янко.

Дивіться також:

У Черкасах представили виставку «Сталеві оборонці Маріуполя» (ВІДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version