додому Новини Кримінал У Черкасах посадовці «нагріли» майже мільйон гривень на будівництві диспетчерської станції для...

У Черкасах посадовці «нагріли» майже мільйон гривень на будівництві диспетчерської станції для «швидкої»

0

У Черкасах СБУ викрила розкрадання майже 1 мільйона гривень на будівництві диспетчерської станції для швидкої допомоги.

Кошти на будівництво інфраструктурних об’єктів медичної галузі були виділені з обласного бюджету, інформує пресслужба обласного управління СБУ.

За даними досудового слідства, у 2019 році посадовці одного з департаментів Черкаської ОДА уклали договір із представниками комерційної структури. Згідно з підписаним документом, підрядники мали збудувати в Черкасах диспетчерську станцію для машин швидкої допомоги. На реалізацію цього соціально важливого проєкту з обласного бюджету було виділено понад 45 мільйонів гривень.

Ініційовані Службою безпеки України експертизи показали, що комерсанти під час підготовки актів виконаних робіт штучно завищили реальну вартість та обсяги відповідних робіт. Одержаний через протиправну схему «прибуток» було виведено у тінь.

За попередніми оцінками, оборудка завдала збитки обласному бюджету на майже 1 мільйон гривень.

Наразі слідчі Управління СБУ в Черкаській області повідомили керівнику комерційної структури про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії. Перевіряється інформація про причетність посадовців до протиправної діяльності.

Викриття оборудки проводилось під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури, за сприяння керівництва Черкаської ОДА.

Як повідомляв сайт vikka.ua, заступник директора департаменту Черкаської ОДА попався на хабарі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version