додому Новини У Черкасах понад 20 ІТ-компаній працюють "в тіні"

У Черкасах понад 20 ІТ-компаній працюють "в тіні"

0

Нині у Черкасах понад 20 ІТ-компаній працюють фактично нелегально. Одна з причин — суперечності в законодавстві, яке регламентує податкову систему.

Про це під час "круглого столу" представників місцевої влади та IT-компаній повідомила перший заступник начальника ГУ ДФС у Черкаській області Тетяна Проценко, пише "Урядовий кур’єр".

За її словами, управління планує негайно створити робочу групу, яка допомогатиме ІТ-компаніям необхідними консультаціями.

У Черкасах бракує висококваліфікованих спеціалістів IT-технологій.

"Фахівці, які закінчують наші університети, не мають необхідних навичок, їхні знання дуже слабкі. Тому варто проводити тренінги, "круглі столи", семінари, аби черкаські випускники стали справжніми знавцями IT-технологій та змогли конкурувати з провідними фахівцями цієї сфери не лише в Україні, а й у світі", – вважає керівник однієї з ІТ-компаній Віктор Євпак.

Нині українські ІT-компанії працюють переважно на зовнішній ринок, а ми купуємо послуги, наприклад, у їхніх російських колег. Висококваліфіковані кадри дадуть змогу розвивати внутрішній ринок.

Обласна влада має намір внести зауваження ІТ-спеціалістів в обласну програму "Стратегія розвитку Черкащини-2020". За словами міського голови Сергія Одарича, приміщення для створення такого центру знайдуть.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version