НовиниУ Черкасах покажуть фільм про "Голлівуд над Дніпром"

У Черкасах покажуть фільм про "Голлівуд над Дніпром"

-

- Advertisment -

28 травня о 15:00 у черкаському кінотеатрі "Україна" покажуть фільм "Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди" про унікальну роль Канівщини в розвитку світового кінематографу. Крім того, відбудеться презентація нової документальної стрічки "Богу слава – життя тобі" про діяльність відомих промисловців і меценатів Черкащини кінця XIX – початку ХХ століття – родини Бобринських.

Захід є ініціативою благодійного фонду "Спілка меценатів Черкащини" а проводиться за підтримки обласної та міської влади.

Режисером фільму "Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди" є Олег Чорний, він відзнятий за сценарієм Станіслава Цалика. Стрічка розповідає про село Бучак, яке починаючи з 1950-х років, завдяки Сергію Параджанову, стало своєрідним Голлівудом над Дніпром. Адже село та його околиці слугували знімальним майданчиком для багатьох класичних кінострічок — "Українська рапсодія" (режисера Сергія Параджанова), "Вечір на Івана Купала" (Юрія Іллєнка), "Сон" (Володимира Денисенко), "Бумбараш" (Миколи Рашеєва та Аркадія Народицького), "Іванове дитинство" (Андрія Тарковського), "Поема про море" (Юлії Солнцевої) тощо. За задумом творців фільму історія Бучака — метафора того, що довелося пережити Україні за останні півстоліття.

Фактично реалізована минулоріч стрічка "Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди"  вписала кінематографічну історію Канівщини у світовий контекст, а сам фільм був презентований не лише в Україні, а й за її межами – у Страсбурзі (зала Ради Європи), Тулузі (під час міжнародного фестивалю медіа-арту) тощо.

У ролях: Лариса Кадочнікова, Олександр Денисенко, Михайло Іллєнко, Ніколай Бурляєв, Раїса Недашківська, Анатолій Барчук, Сергій Буковський, Микола Рашеєв, Сергій Бржестовський, Михайло Ткачук, Сергій Якутович, Любко Дереш, Олег Михайлюта "Фагот".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Уманські поліцейські викрили інтернет-шахрая, який продавав неіснуючі запчастини

Житель Умані налагодив реалізацію автозапчастин через мережу інтернет. Коли покупці перераховували гроші, “продавець” переставав виходити на зв’язок. Правоохоронці з’ясували,...

На Черкащині здають в оренду кіоск ритуальних послуг: там нема води і опалення

Драбівська громада, що на Черкащині, оголосила аукціон із здачі в оренду приміщення. Це невеличка будова в селі Драбове-Бурятинське. Нині...

Цікаве:

Топер для дивана: вибираємо правильно

Топер – це тонкий матрац без пружин, який здатний...

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x