НовиниУ Черкасах поет розповів, як події у Криму змусили...

У Черкасах поет розповів, як події у Криму змусили його стати військовим

-

- Advertisment -

Учора, 12 листопада, у Черкасах відбулася зустріч із поетом, а нині – відчайдушним захисником рідної України – замкомбатом добровольчого загону ОУН Борисом Гуменюком. Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

До початку війни, як зазначив сам поет, він активно займався творчістю. У світ вийшла його збірка віршів, два романи, дитяча повість; за участі митця були втілені різноманітні мистецькі проекти, зокрема "Інша література", "Літературний сайт", був проект "Українські книги – українським в’язницям" тощо.

– Жив, виховував дітей … І коли почалася війна, я раптом зрозумів, що готувався до цієї війни… Ми підсвідомо, на генетичному рівні, знали, що рано чи пізно цей звір на нас нападе. Коли вони на нас напали, ми зрозуміли: настав наш час… Всі ми зрозуміли, що те, що – ми батьки, чоловіки, громадяни, письменники – сьогодні це все вторинне. Насамперед ми – солдати, – говорить боєць.

Про дорогу на фронт говорить просто.

– Коли російські війська вторглися в Крим, я подався до військкомату за місцем проживання… і молодий воєнком мені відмовив. Сказав, що записують тільки тих, кому до 40 років, а "Вам – 49 років, у війську Ви не служили, Ви філолог"… Але хто мені у мої майже п’ятдесят років буде розповідати, як я повинен захищати свою Батьківщину? Я взяв власну зброю, зібрав однодумців, які теж мали зброю, і ми поїхали на передову, – розповів Гуменюк.

Дякуючи Борису Гоменюку за візит до Черкащини, Валентина Коваленко вручила йому на згадку вишитий рушник та збірки творів видатних літераторів нашого краю й молодих авторі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Комунальники Черкас готують пляжі до літнього сезону

Комунальники активно працюють над відновленням та покращенням пляжів до літнього сезону. Про це повідомили у пресслужбі КП "Благоустрій". Вони відновлюють...

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x