додому Новини Черкащина У Черкасах подорожчало сало (ВІДЕО)

У Черкасах подорожчало сало (ВІДЕО)

0

Сало нині справжній делікатес, який все рідше з’являється на столах черкасців. Український національний продукт дедалі більше зростає в ціні. Тільки за останній місяць він здорожчав майже на 10 відсотків. Про це повідомляє ТРК "РОСЬ", з посиланням на головне управління статистики в Черкаській області.

Продавці запевняють, що на Черкащині найсмачніше сало. Раніше їхній товар рідко залежувався на прилавку до обіду. А збували за день до ста кілограмів сала. Нині про такі продажі лише мріють. Продавчиня з десятирічним стажем Світлана зауважує – вигодувати порося стало нереально.

За перші десять днів вересня сало в Україні значно подорожчало – написав на своїй сторінці у мережі Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Суттєве здорожчання "стратегічного продукту" підтвердили і в департаменті регіонального розвитку Черкаської ОДА.

"Якийсь час фермери скорочували виробництво, багато з них працювали практично "в нуль". Сьогодні, учасників ринку, споживання свинини перевищує виробництво. Що впливає на ціну",−пояснює здорожчання начальник управління агропромисловго розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

Як повідомляв vikka.ua, на Черкащині курятину продають за ціною свинини.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version