НовиниУ Черкасах почастішали випадки пограбування квартир

У Черкасах почастішали випадки пограбування квартир

-

- Advertisment -

Останнього часу на лінію 102 почастішали звернення від громадян про квартирні пограбування, повідомляє Патрульна поліція Черкас.

Минулих вихідних злодії проникли до квартири на 9 поверсі на вулиці Гоголя та на 2 поверсі будинку на вулиці Героїв Дніпра. З квартир зникли цінності, золоті прикраси, техніка та гроші. Господарі у цей час були на дачі.

Коли найбільше стається крадіжок? Відповідь однозначна – у період літніх відпусток. А їх пік припадає на липень-серпень.

Поліцейські повідомляють, що приблизно чверть квартирних крадіжок здійснюються шляхом вільного потрапляння до помешкань. Простіше кажучи, через відчинені двері, балкони чи вікна, без їх пошкоджень. Тут основну роль відіграє легковажність самих мешканців, в подальшому – потерпілих.

Донедавна громадяни тішили себе думкою, що відчинити пластикове вікно неможливо. Але винахідливі злочинці цей міф розвіяли. Зламати пластикове вікно, яке відчинене на провітрювання і потрапити до квартири так само легко, як і через незачинену кватирку.

Зловити злодія на гарячому, вдається вкрай рідко. Зазвичай їх пошук розпочинається вже після скоєного злочину. Саме тому власники квартир та будинків мають дбати про збереження свого майна.

Патрульні застерігають, покидаючи помешкання, упевніться, що воно надійно захищене. Збираючись у від`їзд на декілька днів або тижнів, домовтеся із сусідами, щоб вони наглядали за вашою оселею і регулярно виймали кореспонденцію з поштової скриньки. Попросіть когось із родичів, під час вашої відсутності, хоча б декілька разів на тиждень, періодично вмикати світло в кімнатах у вечірній час доби. Закривайте вікна, кватирки, балкони, вмикайте радіо. Обов’язково ставте решітки, якщо живете на нижніх поверхах. Пам’ятайте, якщо ви загубили ключі від дверей, слід негайно змінити замок. Нехтувати не варто нічим.

Як повідомляв сайт vikka.ua, номера автівки з Умані засвітилися в гучних пограбуваннях на Кіровоградщині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах вандали розтрощили великодні інсталяції в сквері «Юність» (ФОТО)

У Черкасах вандали потрощили великодні інсталяції, які напередодні свята встановили у сквері «Юність». Через це цікавинки довелося прибрати, інформує...

Дев’ять мільярдів гривень податків заплатили черкащани за січень-квітень 

9 034 млн грн податків, зборів та платежів сплатили до бюджетів усіх рівнів платники Черкаської області за січень-квітень 2024...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x