НовиниЧеркасиУ Черкасах почали продавати саджанці: які ціни та де...

У Черкасах почали продавати саджанці: які ціни та де купити (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Навесні у Черкасах активно продають та купують саджанці. З торговцями та відвідувачами ринків спілкувався власкор ВІККА.

Анатолій прийшов купити молоде дерево для саду. Вирішив поповнити його зимовою грушею.  Із сортом визначився швидко – допомогли продавці.

Він розповідає: «Називається, як кажуть, «ноябрська». По-нашому листопадівка, напевно. Це зимовий сорт, кажуть хороша груша. У мене там дача, не багато місця. Яке там зіпсувалося дерево, треба взяти його, посадить інше. Кожен рік купую. То смородину, то яблуні, то груші».

Валентина також купує дерева для дому. Каже, що хоче зробити сад. Сьогодні обирала саджанці по смаку сина.

«Думаю що там дитині краще буде. Ну малину він в нас дуже любе, а персик так взяла йому», – каже жителька Черкас Валентина Малишева.

Із першим теплом лавки місцевого ринку поповнилися різними саджанцями. На перехресті Благовісної і Небесної Сотні продавці пропонують їх великий вибір. Продають як молоді дерева яблук, слив, груш, персиків, так і кущі винограду.

«Є троянди, гібіскуси кущі, є смородина, є порічки, рози у мене на штамбі красиві двохсторонні», – додає продавчиня Наталія Коваленко.

Ціни також варіюються. До прикладу, яблуні і груші можна купити за 100-150 гривень. Ціна на сливи та черешні від 150 до 200. Вартість винограду коливається. Залежить від сорту та віку саджанця.

«У нас по 60 грн ціна на саджанці на власному корінні. На саджанці більш новіших форм, такі як «Азія», «находка Колугіна», там трошки вища ціна: від 100 грн. Є 100 і є 200 грн. Дивлячись які сорта», – розповідає садівниця Антоніна Радченко.

Винні сорти винограду вартують 60. Вони витримують й сильні морози.

«Вона бачила сонце, вона вже закалена, вона не боїться ні сонця, ні вітру, але висаджувать її рано. Це взять і поставить її на вікно, а в травні її висадить. До травня виросте і буде великий кущ уже», – каже Антоніна.

Продавчиня зазначає, що при виборі винограду потрібно дивитися на корінь. Лоза не повинна бути дуже тонкою. Але будь-які саджанці підбирають під запити покупців.

«По смаку кожен обирає собі. Як що кому подобається. Ми підказуємо. Як нас питають, ми підказуємо що краще. Чи таке, чи таке. Кому раннє, кому пізнє, кому середнє, все підказуємо», – додає продавчиня Наталія.

Тим хто шукає чогось незвичного, пропонують цитрусові – їх більше 30 видів. Це мандарини, лимони, лайми. Один такий саджанець коштує 200 гривень.

«Вони люблять температуру там, де не дуже жарко. Їм від 5 до 10 градусів десь підходить така температура. У кожного є в квартирі балкон, там можна поставити їх. По-перше, вони дуже гарно пахнуть, коли цвітуть. По-друге, це ж приємно відрізати свій лимончик ароматний зимою і з’їсти», – розповідає садівниця Антоніна.

Людмила ж придивляється до квітів. Хоче купити для двору лаванду.

«Дуже давно хотіли придбати, а зараз плануємо скільки кущів, тому що в мене у дітей приватний будинок, а у нас квартира. Тому хочеться під балконом мати щось, а дітям думаю у приватному будинку буде. Радітиме, як кажуть, і душа, і очі світитимуться від того, що є навколо», – каже пані Людмила.

У цих лавках квіти вирощені вдома, на Черкащині. Тут нині найдорожчі – це підвісні вазони. За них потрібно віддати 300 гривень.

Антоніна орієнтує по цінах: «Бегонія – 50 грн. Аліссум – 40 грн. Брахікома – 40. Примулка – 40. Тюльпани є махрові. Вони з цибулинкою продаються. Цибулинка є із квіткою. 25 грн. Є калачі, пеларгонія – 150 грн. 05:23

Продавці додають, що зараз квітів небагато. Але з теплом лавки ще більше розквітнуть.

 

Читайте також:

Пішов із життя співробітник Черкаського інституту пожежної безпеки, досвідчений лікар-терапевт, Анатолій Панченко.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x