НовиниЧеркащинаУ Черкасах почали процедуру відкликання п’ятьох депутатів міськради

У Черкасах почали процедуру відкликання п’ятьох депутатів міськради

-

- Advertisment -

Громадські збори щодо відкликання п’ятьох депутатів Черкаської міської ради відбулися у Черкасах 30 березня. Йдеться про обранців Альону Цегвінцеву, Тетяну Чорнобіль, Максима Шадловського, Віталія Косяка та Максима Скорика.

Збори відбулися за ініціативою чотирьох виборців – депутатів Олександра Згіблова і Тараса Коломійця, а також активістів Сергія Кузляєва і Юрія Кубрицького.

"Ми провели збори в орендованому мною приміщенні ТОВ "ГРУПА ВЕНЕТО", на які прийшло 412 осіб. За законом, для проведення громадських зборів потрібно було зібрати не менше 300 виборців. У голосуванні взяли участь майже всі присутні – 410 осіб, які проголосували за відкликання п’яти депутатів, а також створення по кожному з депутатів ініціативної групи в кількості 61 особи, які будуть подані в ТВК. Було затверджено підписний лист, по якому збиратимуть підписи, та представників, які будуть реєструвати ці документи в ТВК. Протягом двох днів ми маємо подати в ТВК усі пакети документів і за законом з наступного тижня почати збирати підписи", – повідомив Олександр Згіблов.

За його словами, щодо відкликання кожного з депутатів має бути зібрано близько 1500 підписів. На це в ініціаторів зборів є 20 днів.

Відповідно до вимог закону, організатори повідомили про проведення зборів засоби масової інформації. Так, на заході були акредитовані представники чотирьох ЗМІ. На захід також прийшов міський голова Анатолій Бондаренко, який відразу їх покинув.

"Причин відкликання депутатів кілька. По-перше, троє депутатів, які балотувалися від Партії вільних демократів, відкликаються по простій причині: вони підтримували забудову берегової смуги міста. У нашій передвиборчій програмі був один із основних пунктів – не забудовувати житловим будівництвом берегову смугу Черкас. На жаль, їхні голосування за останні кілька місяців підтвердили те, що вони підтримують забудову житловим будівництвом, що й відбувається зараз з їхньої подачі. Що стосується виконання передвиборчих програм депутатів Віталія Косяка і Максима Скорика – вони теж порушили свої передвиборчі обіцянки. Наприклад, Косяк не голосував за звернення до Верховної Ради про повернення постраждалим черкасцям вкладів кредитних спілок. А Максим Скорик також підтримував забудову міста всупереч партійним засадам", – наголосив Тарас Коломієць.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах обговорили плюси та мінуси нинішнього процесу об’єднання громад.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x