НовиниЧеркащинаУ Черкасах планують звести парк для людей з інвалідністю...

У Черкасах планують звести парк для людей з інвалідністю (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах за дитячою лікарнею по вулиці Олени Теліги – навпроти будинку, де проживає 70 людей з інвалідністю, планують зведення парку для людей з інвалідністю. Для втілення цієї ідеї в реальність вже зроблено другий важливий крок – отримано грант на 600 тисяч гривень від Посольства Японії на придбання і встановлення спеціального обладнання для реабілітації, повідомляє у Facebook черкаський депутат Олександр Згіблов.

Ініціювали створення парку громадська організація "Перспектива". Жителі будинку самостійно об’єднались, аби вирішувати свої проблеми. За словами Згіблова, вони двічі подавали заявку на "Громадський бюджет", але двічі їм відмовляли.

"Керівники організації прийшли на сесію міської ради з проханням відвести земельну ділянку під парк в постійне користування. Спершу мер Бондаренко і його більшість відмовляли. Пам’ятаю, яку умову висунула фракція "Батьківщина", мовляв, ви спершу отримайте грант, а потім буде вам земля. Але отримати грант, не маючи земельної ділянки, – неможливо. Міська рада (зусиллями фракції Партії вільних демократів і Громадянської позиції) запропонувала компроміс: надати земельну ділянку на 2 роки, а за цей час громадська організація спробує отримати грант. Тоді нас підтримали", – розповідає обранець.
 

Зрештою, угоду з Посольством Японії вдалось підписати, і Черкаси отримають грант на придбання і встановлення спеціального обладнання для реабілітації.

Згіблов зауважує: "Вільні демократи" ініціювали конкурс проектів цього парку серед студентів. За найкращі ідеї – вручали подарунки від компанії "Група Венето".

Так, проект передбачає будівництво реабілітаційного центру, ігрових майданчиків, невеличкого іподрому, зони відпочинку і медитації, бігових доріжок.

"Знаю, що до цього проекту долучилося чимало людей: хтось на рівні підтримки словом, хтось на рівні Києва. Приємно, коли справа твого життя починає втілюватися в наступний крок – це пошук додаткових грантів чи інвестицій, участь в "Громадському бюджеті" вже цього року. Якщо буде відмовлено на етапі подачі документів, то тим, хто відмовить, я обіцяю створити проблеми… Скільки можна? Люди прагнуть змінити світ довкола себе, а їм не те, що не допомагають – їм просто заважають!" – каже Олександр Згіблов.
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на черкаській набережній встановлять динамічний павільйон.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах продають право оренди «пятачка» біля супермаркету

Мерія Черкас оголосила про аукціон на право орендувати 70 м. кв ділянки на «пятачку» біля продуктового супермаркету. Оголошення про...

У Черкасах відремонтують дві вулиці за 13,3 млн грн: справу розглядав АМКУ

Мерія Черкас має намір зробити поточний ремонт вулиці Хрещатик і вулиці Дашковича. На це черкаські чиновники готові витратити 13,3...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x