НовиниЧеркащинаУ Черкасах планують створити центр каніс-терапії

У Черкасах планують створити центр каніс-терапії

-

- Advertisment -

Чотирилапа терапія. Черкаські кінологи вже розпочали роботу над впровадженням у регіоні методів лікування тваринами і готуються до відкриття центру каніс-терапії в обласному центрі.

"Методи реабілітації хворих людей за допомогою спеціально навчених собак відомі дуже давно, – розповідає директорка Черкаського обласного клубу службового собаківництва ТСОУ Наталія Кривоколінська, – Досі черкаські кінологи-професіонали застосовували цілющу силу каніс-терапії переважно як спілкування дітей (онкохворих, з синдромом Дауна) зі службовими собаками. Адже навіть прості погладжування тварини хворою дитиною здатні дати їй відчути радість, зняти депресію від хвороби і мобілізувати організм на одужання". 

Наразі ж, після участі у міжнародній конференції із каніс-терапії у Польщі, черкаські кінологи, вирішили іти далі. Уже сьогодні вони працюють зі своїми чотирилапими підшефними над освоєнням методів допомоги людям – соціальної та медичної реабілітації.

Спектр дії каніс-терапії досить широкий – собаки працюють як з дітьми, так і з людьми похилого віку, надаючи допомогу при десятках хвороб і проблемних станів. Після відбору тварин та напрацювання з ними методик, на базі Черкаського обласного клубу службового собаківництва ТСОУ планують відкрити професійний центр каніс-терапії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Катеринополі пес пошматував важливі папери. Того випадково зачинили на складі, де зберігались документи.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x