НовиниЧеркащинаУ Черкасах перевірять документацію управителя багатоквартирних будинків

У Черкасах перевірять документацію управителя багатоквартирних будинків

-

- Advertisment -

Правоохоронці перевірятимуть договори, які стосуються діяльності нового управлінця в Черкасах. Про це йдеться в ухвалах Соснівського районного суду. Той задовольнив клопотання слідчих про тимчасовий доступ до речей та документів управлінської компанії "Нова якість" та "Сантехбудконструкція".

Так, 8 серпня слідчий клопотав про доступ до договорів, укладених між "Сантехбудкострукцією" та Черкаською міською радою.

Досудовим розслідуванням установлено, що 14 грудня 2018 року виконавчим комітетом Черкаської міської ради прийнято рішення № 1176 "Про проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Черкаси". У подальшому, 13 лютого на сайті Черкаської міської ради оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Черкаси. За результатами вказаного вище конкурсу одне товариство отримало повну монополію на утримання багатоквартирних будинків м. Черкаси, де не створені ОСББ, загалом 848 будинків.

З метою перевірки законності дій посадових осіб Черкаської міської ради та товариства, яке отримало монополію, на підставі ухвал слідчого судді проводиться тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у власності товариства та тендерної документації, яка знаходиться у володінні Черкаської міської ради. Після вилучення та опрацювання зазначених документів буде вирішено питання про призначення судово-економічної експертизи.

Досудове слідство триває та перебуває на постійному контролі Черкаської місцевої прокуратури. Остання здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Вже 9 серпня інший слідчий клопотав про перевірку договорів "Сантехбудкострукції" із усіма підпорядкованими йому ТОВ. Правоохоронців цікавить інформація, яка міститься в податковій декларації, накладних, а також перелік рахунків, відкритих в банківських установах, які перебувають у володінні посадових осіб ГУ ДФС у Черкаській області. Клопотання старшого слідчого суд задовольнив і надав дозвіл на доступ на ознайомлення з оригіналами документів та подальше вилучення завірених копій.

Виконання ухвали поклали на слідчих Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області та представників УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України.

Ухвали оскарженню не підлягають, заперечення проти кожної з них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поліція відкрила кримінальне провадження щодо "тарифної" ситуації в Черкасах.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x