НовиниЧеркасиУ Черкасах переселенці із Маріуполя ремонтують дрони

У Черкасах переселенці із Маріуполя ремонтують дрони

-

- Advertisment -

Андрій Гежа показує показує кімнату, де з командою однодумців облаштував майстерню з ремонту дронів. До війни ,у рідному Маріуполі він займався ремонтом електронної техніки. Відремонтувавши військовим безпілотника,  продовжив цим займатися і виїхавши з окупованого міста. в Черкасах, починаючи з літа відремонтували та відправили на передову півтори сотні дронів. Зупинятися не збираються до самої Перемоги.

У цей  коптер влучила ворожа куля, але електроніка, яка є найважливішою у будь- якому дроні вціліла. Камери, корпуси, двигуни, відламані лапки. До майстерні потрапляють безпілотними з різними технічними діагнозами.    Але  вода- найбільший ворог для такої техніки.

АНДРІЙ ГЕЖА майстер з ремонту дронів:

Якщо апарат пролежав у воді, то на 99% це вже труп. Він може бути корисним тільки на рахунок того, що з нього ми знімаємо корпусні елементи і ставимо на ті дрони, які можна відновити.

Все відремонтувати не можливо. Але за наявності запчастин, пару годин і апарат готовий знову допомагати нищити наших ворогів. У майстерні Андрія відновлюють до 80 % техніки.

Перший дрон Андрій відремонтував, коли росіяни штурмували Маріуполь. Ставили «птаха» на крило працюючи за допомогою генератора. На труднощі не зважали. Апарат був конче потрібен нашим захисникам. Вже після евакуації до Запоріжжя, разом з товаришем поставили справу на потік. З теплотою згадує литовців та поляків.

АНДРІЙ ГЕЖА майстер з ремонту дронів

Перші запчастини йшли нам тільки з-за кордону. Нам допомагали литовці, з Польщі, Німеччини присилали, дякуємо цим людям. За рахунок цього в нас все пішло.

Волонтери підрахували, що відремонтувати таку техніку вигідніше, ніж купувати. Ремонт    найпоширенішого  дрону – Мавіка третього  – коштує близько трьох тисяч доларів, а відновити – близько ста доларів.

ВАЛЕРІЯ ГАРМАШ волонтерка

Коли ми були в Запоріжжі, хлопці привозили нам, зараз відправляють нам, а ми їм. Деталі дуже важко знайти для ремонту і збираємо ті дрони, які уже не можуть служити, вони стають донорами.

Дружина Андрія Ірина каже, що українці у своєму прагненні до свободи надихають. Діти не шкодували свої іграшкові дрони, які ставали донорами. А чоловік, який евакуювався з Донеччини, віддав усі свої збереження – дві тисячі доларів на ремонт дронів.

Найбільша мрія черкаських маріупольців, як і всіх українців- Перемога! Але і після звільнення всієї території України, крапку на цій справі ставити не збираються. На Україну чекає масштабне розмінування. Дрони можуть знаходити вибухівку, тому попит на них не зменшиться. Маріупольські майстри уже працюють над цим питанням.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x