НовиниЧеркасиУ Черкасах перейменували 106 вулиць і провулків, ще більше...

У Черкасах перейменували 106 вулиць і провулків, ще більше 30 на черзі (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах перейменували 106 топонімів. У місті  з’явилися вулиці Степана Бандери та провулок княгині Ольги. Тут не буде назв Крилова та Толстого. Натомість з’являться Василя Стуса та Солом’янська. Богдана Іванівна підтримує нові назви, але не проти й старих.

Черкаси житло місто
24tv.ua

«Мою вулицю назвали дуже гарним іменем Толостого – Солом’янська. Ну іще не поміняли трафареточки. Я думаю раз так рішили значить правильно. Хоча я не маю проти Толстого нічого. Він російський, але при чому він до політики», – розповіла жителька міста Черкаси Богдана Іванівна.

Інший житель міста підтримує перейменування повністю. Пояснює: потрібно відмовлятися від всього, що пов’язано з ворогом: «Після того, що трапилось не хочеться нічого російського і радянського. Нехай тут будуть всі вулиці Бандери, але лише б тільки це закінчилось».

Дехто ж хвилюється, що доведеться вивчати нові назви: «Просто вже одну запам’ятали, а тепер будемо іншу запам’ятовувати».

Змінили назви через їх радянське чи російське походження. Деякі перейменували, щоб вулиці та провулки не дублювались. До прикладу, провулок Богдана Хмельницього змінили на Віктора Клименка.

«Топонімічна комісія на своїх засіданнях брала і всі періоди історії України, і прадавню історію. Тобто починаючи від доби Київської Русі, закінчуючи сьогоденням. На мапі міста Черкаси з’являться вулиці пов’язані з тими чи іншими подіями або історичними постаттями», – розповів секретар топонімічної комісії Олексій Дубовий.

Багато суперечок було стосовно назви Гостромогильна. Топонімічна комісія пропонувала залишити її в історії міста.

«Адже дійсно в нас в місті є курган Гостра Могила. Таким може похизуватись дуже мало міст в світі. Було багато пропозицій все таки від громадськості. І виконавчий комітет і депутати Черкаської міської ради в результаті підтримали альтернативну пропозицію: провулок Мистецький», – зазначив Олексій Дубовий.

Проте перейменування триває. 5 січня на засіданні обрали більше тридцяти нових назв для черкаських вулиць та провулків.

«Буде відповідно громадський розгляд, близько 2-2,5 місяців. Потім переходить в департамент архітектури, потім виконавчий комітет і депутатський корпус буде уже визначатись. Ми зараз згадаєм, що хочем провести на топонімічній комісії обговорення з родинами загиблих. Там певні назви, щоб узагальнити ці всі процеси», – розповів перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

 

 

Читайте також:

Військовий «МАКС» із Черкащини отримав осколкове поранення голови на Донбасі. Після лікування сержант знову повернувся у стрій.  

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x