НовиниЧеркащинаУ Черкасах освітлили тротуар за кошти Громадського бюджету

У Черкасах освітлили тротуар за кошти Громадського бюджету

-

- Advertisment -

"Світло наших вулиць" – один з проектів Громадського бюджету, який цьогоріч втілили у Черкасах. Автором проекту з освітлення тротуару з парного боку вулиці Святотроїцька (від бульвару Шевченка до вулиці Благовісна) був черкасець Олександр Панасенко. Його ідею за результатами голосування підтримали ще 317 жителів нашого міста, пише пресслужба Черкаської міськради.

Загальний бюджет проекту склав – 450 тисяч гривень. Це – кошти міської казни в рамках цільової програми "Громадський бюджет м. Черкаси", що реалізується вже четвертий рік поспіль.

Як розповів начальник управління вуличної політики Черкаської міської ради Сергій Отрешко, "Світло наших вулиць" – абсолютно соціальний проект, оскільки охоплює широкий спектр населення. Адже  щоденно пішохідною зоною вулиці Святотроїцька проходять тисячі людей.

"Зі свого боку міська влада Черкас доклала всіх зусиль, аби перевести проект з теоретичної площини у практичні дії. І нині можемо з впевненістю сказати, що це успішно вдалось. На сьогодні всі роботи по цьому проекту завершено. Збудовано нову мережу освітлення на цій ділянці вулиці. Встановлено 15 електроопор, на кожну з яких змонтовано по дві  енергозберігаючі лампи LED. Такі світильники ощадніше витрачають електроенергію, а також – більш тривалі в експлуатації", – відзначив Сергій Володимирович.

А також додав, що щорічно у Черкасах міська влада закладає значні кошти до бюджету розвитку для будівництва та реконструкції  мереж зовнішнього освітлення у різних мікрорайонах міста: вздовж проїжджих частин, пішохідних зон, алей, прибудинкових територій тощо. І відповідна робота продовжується і нинішнього року.

Нагадаємо, що у 2015 році, виконавчі органи Черкаської міської ради спільно з Міжнародною громадською організацією "Фундація українсько-польської співпраці ПАУСІ" та за сприяння Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії DFATD, одні із перших в Україні почали впроваджувати найбільш вдалий світовий досвід "Бюджету участі".

Наразі триває процес погодження міської цільової програми "Громадський бюджет міста Черкаси на 2019 – 2022 роки". Програма дозволить і в подальшому залучати жителів міста до процесу розподілу частини бюджету міста.

За час дії програми було подано – 425 проектів, переможцями з яких стали 57 проектів. Участь у голосуванні за весь період взяли – 56886 жителів міста. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять провести публічне обговорення проекту Долини троянд.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x